Nationala

Dezvăluiri halucinante » Aroganța președintelui FRF: „Și eu, dacă mă dezbrac și iau treningul de antrenor, bat Muntenegru!”

Răzvan Burleanu / Sursă foto: Imago

Articol de Viorel Tudorache  —  miercuri, 15 iunie 2022

Eșecul usturător suferit de „tricolori” cu Muntenegru, 0-3, a declanșat reacții în lanț la adresa lui Răzvan Burleanu și a oamenilor din FRF. Iar decizia acestora de a renunța la varianta Boloni pentru a-l instala pe Edi Iordănescu e criticată și astăzi, la 6 luni de când Federația a ales selecționerul.

Umilința din Giulești a scos la suprafață și un dialog halucinant petrecut la negocierile dintre Burleanu și Boloni, întinse pe durata a mai multe zile în luna ianuarie a acestui an. 

În tentativa de a-l convinge pe Loți să accepte proiectul pe termen scurt propus de FRF, Răzvan Burleanu a încercat să-l asigure pe reputatul tehnician că grupa din Liga Națiunilor, din care fac parte Bosnia, Finlanda și Muntenegru, e una mai mult decât abordabilă.

„Ce vă speriați așa? Avem grupă ușoară! Și eu, dacă mă dezbrac și iau treningul de antrenor pe mine, tot bat Muntenegru”, i-a spus Burleanu lui Boloni!

Șase luni mai târziu, cu Edi Iordănescu pe bancă, România a încasat cinci goluri în dublă manșă de la naționala Muntenegrului! „Tricolorii” au fost masacrați în Giulești de o formație care adună jucători, în mare parte, de la cluburi anonime, precum Incheon United, Sutjeska, Tobol sau MTK Budapesta. Excepțiile sunt puține, iar liderii echipei au fost în afara lotului din cauza accidentărilor.

Nemulțumirile lui Laszlo Boloni în momentul în care a refuzat oferta lui Răzvan Burleanu: 

  • Faptul că data de final a contractului nu era fixă, ci depindea de parcursul naționalei în Liga Națiunilor și campania de calificare la EURO 2024.
  • Importanța pusă de FRF pe rezultatele din Liga Națiunilor.
  • Partea salarială. Deși pe parcurs a spus că „latura financiară nu a constituit o problemă”, Boloni a revenit și a afirmat că-și dorea un salariu apropiat de cel al lui Christoph Daum (540.000 euro anual), mai degrabă decât cel al lui Mirel Rădoi (300.000).

Boloni, în ianuarie: „Nu mai văzusem niciodată un contract fără dată fixă de terminare”

În ianuarie, după ce tratativele cu FRF s-au împotmolit definitiv, experimentatul antrenor a punctat motivele pentru care nu a ajuns la un consens cu conducerea FRF:

„Contractul era până la sfârșitul Campionatului European, 2024, dacă ne-am fi calificat. Dacă eram la baraj, atunci data de final era primăvara. Dacă nu am fi fost nici acolo, în septembrie sau octombrie. Pur și simplu, nu știam până când semnez.

Nu am văzut niciodată până acum un contract fără o dată FIXĂ de terminare.  

În Liga Națiunilor poți să fii al doilea, dar și al patrulea. România are potențialul de a fi prima, dar putea și să nu reușească și să termine ultima. Contractul spunea că dacă nu câștig, aș fi putut fi demis, fără să primesc vreo despăgubire. Scuzați-mă, dar nu accept. Apoi au venit mai multe propuneri din partea mea, prin care câștigam nu bani, ci timp și posibilități de a dat importanță obiectivului principal”.

>

Dacă Loți Boloni avea rezultatele lui Iordănescu, îl dădeau sigur afară. Pe Edi nu știu dacă-l schimbă
- Victor Pițurcă, azi, la Pro Arena

Clasamentul actualizat în grupa României

Echipă*GolaverajPuncte
1. Bosnia6-48
2. Muntenegru6-37
3. Finlanda5-54
4. România1-63

*s-au disputat 4 etape, mai sunt două meciuri, cu Bosnia și Finlanda, în septembrie. 

VIDEO Edi Iordănescu nu vrea să plece după România - Muntenegru 0-3: „Trebuie să facem o analiză la rece”

>

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.