Stiri extrasport

Noul avocat al lui Mario Iorgulescu: „Curtea de Apel din Milano refuză extrădarea” » Gino intervine: „Băiatul meu suferă de o boală ireversibilă”

Curtea de Apel Milano a refuzat extrădarea în România a lui Mario Iorgulescu (26 de ani), fiul președintelui LPF, susține noul avocat al acestuia pentru Libertatea.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 15 June 2022

Curtea de Apel Milano a refuzat extrădarea în România a lui Mario Iorgulescu (26 de ani), fiul președintelui LPF, susține noul avocat al acestuia pentru Libertatea.

  • CONTEXT: Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019 după ce a cauzat un accident mortal, fiind drogat și beat la volan. În finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.
  • În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea, evaluat la 300.000 de euro. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • La două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Gino Iorgulescu: „Băiatul meu rămâne internat, suferă de o boală ireversibilă”

Miercuri, la Tribunalul București, a avut loc al doilea termen în procesul în care fiul șefului LPF e judecat pentru omor. Prezent la Tribunal, avocatul abia angajat de apărare, Oleg Burlacu, a precizat că judecătorii din Italia n-au dat curs zilele trecute celor două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu, întrucât acesta s-ar afla într-o stare medicală gravă.

„Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă și a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a declarat avocatul lui Mario Iorgulescu pentru Libertatea. 

Motivația justiției din Italia: „Deoarece starea psihică a lui Iorgulescu Gino Mario este de natură să împiedice participarea conștientă la proces într-un mod ireversibil”.

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a confirmat, prin intermediul sursei citate, ce a spus avocatul Oleg Burlacu: „Da, așa este. E o decizie de pe 31 mai sau 1 iunie, nu-mi mai amintesc bine. Băiatul meu va rămâne internat pentru că suferă de o boală ireversibilă. Nu știu ce va face statul român dacă Mario va fi externat peste un an sau doi”.

Au cerut amânarea procesului 

Părinții lui Daniel Vicol, tânărul care a murit în urma accidentului provocat de Iorgulescu, au fost prezenți miercuri la tribunal. „N-am să mor până nu se termină procesul!”, a spus tatăl lui Daniel. „Asta nu e greșeală: băut, drogat, și cu viteză”, a zis și mama tânărului.

Avocatul Oleg Burlacu a cerut amânarea cazului pentru că abia a devenit reprezentantul lui Mario Iorgulescu: „Nu aveam efectiv cum să intru în detaliile acestui dosar”.

„Din 2020 încoace, singurul lor obiectiv a fost tergiversarea procesului”, a spus, miercuri, în sala de judecată, avocatul familiei bărbatului ucis în accident.

Ce s-a întâmplat cu Mario Iorgulescu din seara în care a produs un accident mortal

  • În seara accidentului, 7 septembrie 2019, după ce a intrat pe contrasens și a izbit frontal un alt autoturism, provocând decesul unui bărbat în vârstă de 24 de ani, Mario Iorgulescu a fost transportat la Spitalul Elias.
  • Pe 19 septembrie, procurorii nu au putut discuta cu Mario Iorgulescu la Spitalul Elias. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București, „medicii au apreciat că nu era oportună realizarea acestei activităţi procedurale”.
  • La 4 zile de la acel moment, Mario Iorgulescu a fost transportat în străinătate, „în vederea continuării tratamentului într-o țară UE”. În mai puțin de o lună și jumătate, Mario Iorgulescu a trecut prin 3 centre medicale: Policlinica San Donato (Milano), un institut de reabilitare psihiatrică din Monza, apoi la o clinică privată din Como.
  • În mai 2020, la câteva zile după ce Tribunalul București a decis arestarea sa preventivă în dosarul de omor, Mario Iorgulescu a fost mutat la o clinică privată din Mantova, locul unde s-ar afla și în prezent.
  • Ultima sa mutare au coincis cu o cerere a avocaților săi, ca un raport de expertiză medico-legală să fie efectuat în Italia, astfel încât să se stabilească dacă Mario poate înțelege efectele actelor juridice.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.