Campionate

Marcelo Bielsa, aproape să semneze » De ce depinde întoarcerea lui „El Loco” pe bancă

Marcelo Bielsa/ foto Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 16 June 2022

Marcelo Bielsa (66 de ani) este aproape de revenirea la Athletic Bilbao. „El Loco” este liber de contract din februarie, când a fost dat afară de Leeds.

Numirea lui Bielsa la Bilbao deinde de alegerile pentru președenția clubului, care au loc pe 24 iunie. Favoritul la câștigarea alegerilor, Arechabaleta, a anunțat deja că „El Loco” va fi antrenorul echipei, potrivit as.com.

Marcelo Bielsa, aproape să semneze cu Bilbao

Pentru Bielsa ar fi al doilea mandat pe banca lui Bilbao, după cel din perioada 2011-2013. Atunci, argentinianul i-a dus pe basci în finala Europa League, în sezonul 2011-2012. Bilbao a pierdut pe Arena Națională din București, cu Atletico Madrid, scor 0-3.

„Ne-a oferit cel mai bun sezon din acest secol”, a anunțat Arechabaleta, favoritul la funcția de președinte al lui Athletic. 

Bielsa, idol la Leeds

După plecarea de la Bilbao, Bielsa le-a mai pregătit pe Marseille și Lille. În 2018 a fost angajat de Leeds United, când echipa se zbătea la jumătatea clasamentului în Championship, liga a doua engleză.

În 2019, Bielsa a fost aproape să o promoveze pe Leeds în Premier League, însă a pierdut la baraj împotriva lui Derby Vounty, scor 3-4 la general. În sezonul următor, „El Loco” a condus-o pe Leeds spre câștigarea Championship și promovarea în prima ligă după 16 ani. 

Antrenorul a fost demis în februarie 2022, fiind înlocuit cu Jessie Marsch, însă a rămas un idol printre suporterii clubului.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.