Stranieri

Mircea Lucescu, în drum spre Kiev » Începe pregătirea cu Dinamo în război

Mircea Lucescu (76 de ani) a plecat astăzi în Ucraina. Se întâlnește cu jucătorii rămași și cu internaționalii lui Dinamo Kiev, îi antrenează în capitala Ucrainei o săptămână și pleacă pe 24 iunie în primul cantonament al verii, în Elveția.

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 16 iunie 2022

Mircea Lucescu (76 de ani) a plecat astăzi în Ucraina. Îi antrenează pe alb-albaștri o săptămână în Capitală și zboară pe 24 iunie în Elveția.

Armata rusă controlează încă zone din estul Ucrainei, dar antrenorul care împlinește 77 de ani pe 29 iulie revine la clubul său, Dinamo Kiev. 

Mircea Lucescu, la Kiev în ziua ședinței liderilor europeni 

Chiar în ziua în care Klaus Iohannis a discutat la Kiev cu Volodimir Zelenski, făcând parte dintr-o delegație de lideri europeni, alături de președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, „Il Luce” a pornit și el spre capitala ucraineană. 

Întors în România pe 26 februarie, la două zile după începtul războiului, tehnicianul a trecut granița direct în Ucraina, pe la Cernăuți. 

Mircea Lucescu, două stagii de pregătire 

Se vor pregăti o săptămână la Kiev. Pe 24 iunie, vor veni la București pentru a zbura în Elveția, pentru primul cantonament al verii, unde li se vor alătura și internaționalii ucraineni, reveniți din vacanță. Ulterior, vor continua antrenamentele în Turcia, în al doilea stagiu.

În iulie, Dinamo va evolua în turul 2 preliminar al Champions League, contra lui Fenerbahçe, în Polonia. La Cracovia sau Wroclaw.

VIDEO Mircea Lucescu: „Chiar dacă am oferte, pentru nimic în lume nu plec de la Dinamo Kiev! Ar fi un semn de lașitate”

>

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.