Nationala

Rednic e furios: „De ce mergem tot cu Edi Iordănescu?” + Cei 3 „tricolori” pe care nu i-ar mai convoca

Mircea Rednic (60 de ani) crede că Edi Iordănescu (43 de ani) nu este potrivit pentru postul de selecționer.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 16 iunie 2022

Mircea Rednic (60 de ani) nu crede că Edi Iordănescu (43 de ani) este potrivit pentru postul de selecționer.

Mircea Rednic e furios că oficialii Federației nu au făcut eforturi pentru a-l instala selecționer pe Laszlo Boloni (69 de ani). Fostul antrenor al lui Dinamo i-a luat în colimator pe Edi Iordănescu, Răzvan Burleanu, Andrei Vochin și Mihai Stoichiță.

Mircea Rednic: „De ce mergem tot cu Edi Iordănescu?”

„Pe mine mă deranjează că aveam posibilitatea să îl luăm pe Boloni. El avea filosofia lui, are felul lui de a gândi. Nu prea poți să te duci la el să îți dai cu părerea, nu îți permite. E totuși Boloni, are peste 100 de meciuri la națională, are campionate câștigate cu echipe din Vest. 

Federația a rămas pe poziții, o ținea cu rezultatele din Liga Națiunilor. Păi, acum nu avem rezultate. Atunci de ce mergem tot cu Edi Iordănescu?

Am spus chiar atunci când l-a numit că s-a făcut o greșeală, așa cum a fost și cu Răzvan Lucescu. Dacă l-ar pune acum pe Răzvan, aș ridica ambele mâini. Are experiență, continuitate, peformanțe. Atunci nu avea. Edi nu era antrenorul ideal pentru perioada asta grea. Venim după o perioadă fără rezultate, jucătorii sunt aceiași”, a spus Mircea Rednic, la „Digi Sport Special”.

Mircea Rednic: „Nu i-aș lua pe Chiricheș, Camora și Maxim”

„Antrenorul ar trebui să îi pună pe liber pe unii dintre ei: «Bă, gata, sunteți de atâția ani și nu ați performat». Să luăm exemplul vecinilor, cu suflu tânăr. Uitați unde am ajuns. Noi tot schimbăm antrenorii, dar jucătorii sunt tot ăia. Ar trebui să stea la cluburile lor, să nu mai vină la națională. După aceea suntem supărați și schimbăm antrenorii.

Nimeni nu s-ar lua de Edi dacă ar lua jucătorii tineri. Eu nu l-aș lua pe Chiricheș! Nici pe Camora nu l-aș lua, nici pe Maxim. Au calități, s-au impus la club, dar nu au demonstrat la națională. Avem noi alte soluții”, a continuat Rednic.

Rednic îi reproșează lui Burleanu că nu și-a ales colaboratorii potriviți

Rednic, un singur reproș pentru Burleanu

„Mulți sunt împotriva lui Burleanu. Știți ce îi reproșez eu? Că nu și-a ales oamenii buni. Cine l-a pus pe Edi, pe Rădoi, pe Daum, pe Contra? Măcar cel care l-a pus pe Daum (n.r. Andrei Vochin) a trecut în linia a doua. Era mare analist de la InStat. A trecut în linia secundă acum. A greșit! Păi, te bazezi pe el să numească antrenori? Măcar a avut bunul simț să se retragă. 

Stoichiță știm că se implică la toate nivelurile. Nu vorbesc doar de dragul de a vorbi. Am vrut să iau un antrenor secund și mi-au zis că nu poate să vină, că l-a pus nea Mihai. Acum el se dezice de Edi? Nu l-au pus ei în unanimitate? Era culmea ca un colonel să supere un general. Eram sigur că nu va fi demis”, a concluzionat Rednic.

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor

EchipăGolaverajPuncte
1. Bosnia6-48
2. Muntenegru6-37
3. Finlanda5-54
4. România1-63

Toate formațiile au câte 4 meciuri disputate

S-au jucat în grupa României:

  • 4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda - Bosnia 1-1
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda - Muntenegru 2-0
  • 11 iunie: România - Finlanda 1-0, Muntenegru - Bosnia 1-1
  • 14 iunie: România - Muntenegru 0-3, Bosnia - Finlanda 3-2

Urmează să se joace:

  • 23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
  • 26 septembrie: România - Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

VIDEO Edi Iordănescu, despre viitorul pe banca primei reprezentive

>

Citește și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.