Altele

Elisabeta Lipă, lecție pentru noile generații: „Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlați”

Elisabeta Lipă (57 de ani), una dintre cele mai mari sportive din istoria României, are un mesaj pentru tineri: „Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlați”.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 18 iunie 2022

Elisabeta Lipă (57 de ani), una dintre cele mai mari sportive din istoria României, are un mesaj pentru tineri: „Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlalți”.

Elisabeta Lipă, cea mai bună canotoare a secolului 20, distincție primită din partea Federației Internaționale, spune că nu s-a considerat niciodată vedetă. A încercat să rămână cu picioarele pe pământ, ghidându-se după un sfat primit în tinerețe de la tatăl ei. 

VIDEO Elisabeta Lipă: „Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlalți”

„Am o performanță, sunt cea mai bună canotoare, dar nu sunt vedetă. De multe ori mi se atribuie acest atribut. Persoană publică sunt, dar nu sunt vedetă. 

Tatăl meu de fiecare dată îmi spunea: «Să ții minte că, dacă nu-l respecți pe cel de lângă tine, oricâte medalii ți-ai pune la gât, chiar dacă ești desemnată de federațiile internaționale cea mai bună, nu vei fi respectată». 

Dacă nu respecți, să nu aștepți respectul celorlați. De fiecare dată îmi spun că a avut mare dreptate. Cu lucrul ăsta te naști. A fost educație primită acasă, să nu mă fure toate aceste recunoașteri și să îi respect pe toți”, a spus Elisabeta Lipă, la Vai'da Podcast.

Elisabeta Lipă, legendă a canotajului românesc

La 16 ani s-a apucat de canotaj, iar după doar un an era în lotul olimpic al României, debutând la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, la 19 ani și obținând medalia de aur alături de Mărioara Popescu.

Elisabeta Lipă a fost prezentă la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice și este cea mai medaliată canotoare, având în palmares 8 medalii, dintre care 5 de aur.

13 medaliiare Elisabeta Lipă la Campionatele Mondiale

Citește și alte știri din sportul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.