Formula 1

Verstappen se impune în MP al Canadei, iar dominarea Red Bull în Formula 1 continuă! Clasamente: cursă + general

+5 Foto
Max Verstappen (24 de ani) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei și se desprinde în fruntea clasamentului general al piloților. Carlos Sainz și Lewis Hamilton au completat podiumul.

Articol de Luminița Paul  —  Sunday, 19 June 2022

Max Verstappen (24 de ani) s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei și se desprinde în fruntea clasamentului general al piloților. Carlos Sainz și Lewis Hamilton au completat podiumul. Sergio Perez, locul doi la general, a abandonat. 

Bonjour, Montreal! Formula 1 a ajuns în Canada, iar fanii acestui sport s-au înghesuit să-i vadă pe cei mai curajoși dintre piloți. Campionul mondial en titre, Max Verstappen, a avut un weekend reușit, mai întâi a câștigat calificările și apoi și cursa pe care a controlat-o, chiar dacă au mai existat unele presiuni din partea lui Carlos Sainz pe final. 

Max a trebuit să tragă de unul singur, mai ales că al său coechipier, Sergio Perez, a fost nevoit să abandoneze în prima parte a cursei care a însumat 70 de tururi pe circuitul "Gilles Villeneveuve". Victoria a fost a șasea pentru Max în 2022, care s-a mai impus în acest sezon la Jeddah, Imola, Miami, Barcelona, Baku.

Max Verstappen, victorie în Canada

Dacă pentru Red Bull a punctat doar Max, pentru Ferrari au făcut-o atât Carlos Sainz, cât și Charles Lecler. Spaniolul a încheiat pe doi, el încercând de mai multe ori să-l ajungă din urmă și să-l depășească pe liderul Verstappen, în timp ce monegascul a făcut o cursă bună de recuperare, el plecând de pe poziția a 19 a grilei și reușind să termine pe 5.

Nici pentru Mercedes nu a fost o cursă rea, care pare că începe să-și revină. Lewis Hamilton a încheiat pe podium pe poziția a treia, cum nu i se mai întâmplase din prima etapă a acestui sezon. George Russell, cel mai constant pilot dintre cei doi în acest sezon a încheiat pe poziția a patra.

După popasul din America de Nord, Formula 1 revine în Europa, iar pe 3 iulie, piloții îți dau din nou întâlnire în Marea Britanie, la Silverstone. 

Clasamentul final al Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei

FOTO: Sofascore.ro

Clasamentul general al piloților:

FOTO: Sofascore.ro

Clasamentul general al constructorilor

Desfășurarea Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei

Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Canadei!
Turul 65: Sainz se apropie la jumătate de secundă de Verstappen!
Turul 55: Safety Car-ul a părăsit circuitul. Verstappen își păstrează pentru moment poziția de lider în fața lui Sainz.
Turul 49: Yuki Tsunoda abandonează, iar steagul galben este ridicat. Safety Car-ul intră pe circuit. Liderul Sainz, pilotul lui Ferrari, profită de acest lucru și intră la boxe. Iese imediat în spatele lui Verstappen. Se anunță o bătălie palpitantă!
Turul 44: Fanii au fost în extaz pentru câte clipe, în momentul în care Hamilton a câștigat lupta cu Verstappen. Sportivul britanic a urcat provizoriu pe 2, după Sainz, dar are o oprire mai puțin decât Max. 
Turul 42: Leclerc are mici probleme la boxe și reintră în cursă pe locul 12. Verstappen, Sainz și Hamilton sunt în continuare pe podium.
Turul 31: Verstappen controlează autoritar cursa. Își mărește constant avansul față de Sainz și Hamilton, cei care completează podiumul.
Turul 21: Sainz intră la boxe. Verstappen e lider, urmat de Alonso și Verstappen.
Turul 20: Mick Schumacher forțează o depășire, dar scapă controlul și abandonează.

Schumacher a abandonat în același loc cu Perez

Turul 15: Sainz e primul. Verstappen l-a depășit pe Alonso și e la 5,7 secunde în spatele liderului.
Turul 10: Toți piloții din frunte, cu excepția lui Sainz și Alonso, au intrat la boxe. Steagul galben este în vigaore.
Turul 9: Sergio Perez, pilotul lui Red Bull, al doilea în clasamentul general al piloților, abandoneazădin cauza unei defecțiuni tehnice. 
Turul 8: Magnusen este primul care intră la boxe, din cauza unui incident mecanic. Verstappen conduce cu un avans de 2,7 secunde față de Sainz. Alonso completează podiumul.
Turul 1/70: Max Verstappen a pornit ideal și conduce cursa. Alonso, Sainz și Hamilton îl urmează. Niciun incident important nu s-a petrecut la start.

La capătul unei sesiuni de calificări începute pe ploaie, Max Verstappen, campionul en titre și liderul clasamentului, a obținut al doilea pole-position din acest sezon. Al 15-lea din carieră. Anul trecut, cursa a fost câștigată de Lewis Hamilton.

Grila de start în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei

Citește și alte știri din sportul mondial:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.