Tenis

Numărul 4 mondial sare în apărarea Emmei Răducanu: „E evident că e foarte bună. Nu mai puneți presiune pe ea!”

Emma Răducanu // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 20 iunie 2022

Paula Badosa (24 de ani, locul 4 WTA) a sărit în apărarea Emmei Răducanu (19 ani, 11 WTA), care trece prin momente delicate. Accidentată și cu doar 8 victorii din 19 meciuri în acest an, prezența britanicei la Wimbledon este incertă.

Nevoită să se retragă în turul 1 al turneului de la Nottingham din cauza unei contracturi, Emma Răducanu duce o cursă contratimp pentru a se recupera la timp pentru Wimbledon (27 iunie - 10 iulie).

Exceptând problemele medicale, Emma nu e într-un moment ideal nici din punct de vedere al rezultatelor. De când a câștigat US Open în septembrie 2021, nu a mai reușit să lege 3 victorii consecutive în circuit.

Paula Badosa, locul 4 WTA, jucătoare cu 3 titluri în palmares, consideră că acest lucru este normal, având în vedere lipsa de experiență a britanicei cu tată român. Iberica le cere oamenilor să nu mai pună la fel de multă presiune pe umerii Emmei.

Paula Badosa: „Emma Răducanu are nevoie de timp și experiență. Încetați cu presiunea”

„Situația ei este foarte dificilă, dar deja a realizat lucruri uimitoare în sport de la o vârstă fragedă. Cred că majoritatea oamenilor sunt duri cu ea, dar pe de altă parte înțeleg asta, presa este presă.

Oricum, e pusă foarte multă presiune pe umerii ei, deși este o adolescentă care are multe de învățat.

Are nevoie de timp și mai multă experiență în circuit. O va căpăta, dar cred că oamenii trebuie să înceteze să pună presiune și să aibă așteptări de la ea.

Ce a făcut până acum a fost să joace foarte, foarte bine la un turneu de Grand Slam, pe care l-a și câștigat.

E evident că e foarte bună, dar nu poți aștepta să câștige fiecare meci și fiecare turneu, acest lucru e imposibil. Are nevoie de timp și va fi OK, pentru că are foarte mult talent”, a declarat Badosa, citată de Independent UK.

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.