Liga 1

Cu Andrei Burcă ofertat din străinătate, CFR Cluj vânează doi fundași centrali » Unul a fost antrenat de Șumudică

Kana-Biyik, în dreapta, în duel cu Wissam Ben Yedder de la AS Monaco // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 20 iunie 2022

CFR Cluj a transferat un fundaș central în această vară, pe Denis Kolinger, dar mai are doi jucători pentru această poziție pe listă.

Dan Petrescu are 4 fundași centrali sub comanda sa în acest moment, dar CFR Cluj caută întăriri suplimentare pentru centrul apărării.

După ce l-a împrumutat pe Denis Kolinger, campioana României a pornit „vânătoarea” pentru încă doi stoperi.

CFR Cluj are doi fundași centrali pe lista de transferuri

Este vorba despre Mamadou Diarra (24 de ani) și Jean-Armel Kana-Biyik (32), potrivit ProSport.

Primul, senegalez, a evoluat în ultimii doi ani la Giresunspor, în Turcia. Din aprilie este liber de contract. Mai are 3 echipe în CV, pe ASC Jaraaf în țara natală, Boluspor și Bursaspor în Turcia.

Mamadou Diarra, la Giresunspor // foto: Imago Images

Kana-Biyik, în schimb, este un fundaș camerunez născut în Franța, care a evoluat în Hexagon în prima parte a carierei (Le Havre, Rennes și Toulouse), ulterior în Turcia (Kayserispor și Gaziantep). În prima jumătate a anului a fost legitimat la FC Metz, dar la finalul sezonului i-a expirat contractul.

Kana-Biyik a fost antrenat de Marius Șumudică la Kayserispor între 2017 și 2018, ulterior la Gaziantep între 2019 și 2021.

10 meciuria adunat Kana-Biyik la FC Metz. Cele mai multe le are pentru Rennes, 138

Pleacă Andrei Burcă?

CFR Cluj a renunțat la unul dintre fundașii centrali pe care i-a avut în lot sezonul trecut, Rachid Bouhenna, în vreme ce pe numele lui Andrei Burcă există o ofertă, după cum a dezvăluit președintele Cristian Balaj.

 Dacă internaționalul român ar fi vândut, Dan Petrescu ar rămâne doar cu 3 soluții pe poziția de fundaș central: Daniel Graovac, Yuri Matias și Denis Kolinger.

1,2 milioane de euroeste cota de piață a lui Mamadou Diarra, fost internațional senegalez la nivel U20. Kana-Biyik este evaluat la 500.000 de euro

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.