Liga 1

Dorin Șerdean vinde pachetul majoritar de la Dinamo: „E o chestiune de zile! Eu nu aveam banii necesari”

Dorin Șerdean (stânga), alături de Pablo Cortacero

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 20 iunie 2022

Dinamo ar urma să aibă un nou finanțator principal. Dorin Șerdean (52 de ani) susține că zilele viitoare ar urma să cedeze pachetul majoritar, de 72% din acțiuni. 

Dorin Șerdean deține 72% dintre acțiunile clubului Dinamo. Le-a preluat în luna martie a acestui an de la spaniolul Pablo Cortacero. Omul de afaceri recunoaște că nu are banii necesari pentru a salva clubul, dar anunță negocieri avansate pentru cedarea pachetului majoritar. Șerdean nu a dezvăluit numele entității. 

Dorin Șerdean vrea să cedeze acțiunile clubului Dinamo 

„Am luat atitudine. Acum avem o șansă pentru a o salva. Altfel, nu aveam. În luna martie am terminat formalitățile, a fost un timp foarte scurt. A venit peste noi barajul, toate evenimentele astea neplăcute. Eu am anunțat că nu am capacitatea financiară de a menține și susține clubul Dinamo. 

Ca atare, am demarat mai multe discuții. Am făcut niște pași importanți în privința preluării pachetului majoritar. E vorba despre o entitate care poate gestiona mult mai bine situația. Eu sper să fie o chestiune de zile, nu de săptămâni. Am semnat un acord de confidențialitate și nu pot da mai multe detalii. Vrem să repunem Dinamo pe un făgaș normal. 

Doamne ferește dacă nu se face afacerea și rămân eu. Trebuie să recunoaștem că sunt puțini în România care își permit să dețină un club ca Dinamo”, a spus Dorin Șerdean, la „Digi Sport Special”. 

DDB vrea acțiunile lui Șerdean

Săptămâna trecută, fanii-acționari din DDB au făcut o ofertă simbolică, de un euro, pentru a prelua acțiunile deținute de Dorin Șerdean.

Domnul Şerdean mi-a spus că îşi doreşte să ajute echipa să revină în Liga 1. Din păcate, în acest moment nici dumnealui nu are sursele financiare necesare, însă mi-a spus că face eforturi pentru a aduce pe cineva. 

Nu ştiu dacă e dispus să renunţe la acţiuni... dar eu i-am avertizat pe toţi acţionarii că dacă nu îşi fac datoria există căi legale prin care, dacă găsim pe altcineva, ei pot fi înlocuiţi

- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

Cum sunt împărțite acțiunile la Dinamo:

  • Lotus-coafor (Dorin Șerdean)- 72,8758%
  • DDB - 20,0610%
  • CS FC Dinamo („Dinamo Badea”) - 7,031%,
  • Cornel Dinu - 0,013%

VIDEO Constantin Anghelache: „Indiferent cât va juca, Dinamo tot la faliment va ajunge”

>

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.