Campionate

Lecția de viață a lui Jose Mourinho. Care e cheia succesului său: „Să nu te saturi niciodată, indiferent de vârstă!”

Articol de Daniel Scorpie  —  Tuesday, 21 June 2022

Managerul Romei, Jose Mourinho (59 de ani), declară în interviul din Forbes că „raporturile umane sunt cel mai important lucru. Trebuie să-ți cunoști jucătorii, te urmează doar dacă cred în tine”.

Aflat în vacanță, Jose Mourinho a lăsat deoparte discuțiile despre mercato și tactică și a vorbit despre latura psihologică în fotbal. În interviul acordat în Forbes, managerul Romei a dezvăluit din secretele performanțelor reușite în carieră, ultima fiind Conference League cucerită luna trecută: 

„Cine știe doar fotbal nu știe nimic despre fotbal. Cel mai important e să gestionezi raporturile umane, doar dacă jucătorii cred în mine și nu îi dezamăgesc, atunci mă urmează. Nu sunt toți la fel, au moduri diferite de a comunica și a se motiva. Și de aceea trebuie să-i cunoști pe toți foarte bine. E esențial să creezi o empatie cu individul și să-l faci pe fiecare să se simtă important, o parte din echipă. Ușor de zis și greu de făcut".

Jose Mourinho: „Am o relație bună și cu stresul, nu e bine să nu-l simți, dar nici să-l lași să te afecteze"

Portughezul de 59 de ani are o rețetă a succesului pe care-o aplică având rezultate. „Să nu te saturi niciodată, să vrei mereu mai mult, să nu renunți. Și asta nu are nicio. legătură cu vârsta, e o chestiune de personalitate". 

Cel supranumit cândva „The Special One" a vorbit și despre cum își face strategia: „Reduc imprevizibilul în tot și riscurile care există într-o partidă pregătindu-ne cât mai bine. E nevoie să iei decizii dificile, trebuie să te bazezi pe analizele și sentimentele tale uneori, să te încrezi în alții. Am o relație bună și cu stresul, nu e bine să nu-l simți, dar nici să-l lași să te afecteze prea mult". Mourinho are 26 de trofee câștigate în carieră cu șase echipe.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.