Tenis

Simona Halep, victorie convingătoare cu Tamara Zidansek și calificare în sferturi la Bad Homburg! Cine e următoarea adversară

Simona Halep și-a regăsit ritmul pe iarbă / FOTO Imago Images

Articol de Luminița Paul  —  miercuri, 22 iunie 2022

Simona Halep (30 de ani, 19 ATP) s-a calificat miercuri în „sferturi” la Bad Homburg, după un meci diferit de precedentul, 6-0, 6-3 cu Tamara Zidansek (24 de ani, 58 WTA).

  • În „sferturi”, Simona Halep o va întâlni pe americanca Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA). Cele două vor fi față în față pentru a treia oară în carieră, scorul în meciurile directe fiind egal, 1-1. Meciul va avea loc joi, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori. 

Ce diferență între o zi și alta! După chinul de marți, dubla campioană de Grand Slam a avut o evoluție mult schimbată în bine în partida din turul secund cu slovena. Aproape că nu a avut timp să se dezmeticească Zidansek și primul act era deja încheiat, iar ea nu reușise să smulgă niciun game

A părut că Simona și-a luat o greutate de pe umeri odată cu înfruntarea complicată din primul tur, cea contra Katerinei Siniakova, în care a întors de la set, 0-3 și minge de break pentru adversară. Astăzi, a lovit mai liber, mai lung și mai țintit.

Simona Halep, victorie în puțin peste o oră

Tamara a avut o tresărire în startul setului secund, a făcut break și s-a dus la 3-1, însă din nou Halep a recuperat, cu mai mult calm și siguranță decât cu o zi înainte. 

O victorie scurtă, clară, în o oră și 6 minute, care o duce în sferturile de finală. Două săptămâni consecutive pe iarbă cu prezență măcar între primele 8 pentru româncă, ea urmând să o înfrunte în continuare pe americanca Amanda Anisimova. 

Ne-am mai întâlnit”, a precizat Simona în interviul de pe teren, „dar aici e altceva, e altă suprafață”. Meciurile lor anterioare, cu victorii împărțite, au fost la Roland Garros. 

Simona Halep, prima reacție după calificarea în sferturi la Bad Homburg: „Sunt bucuroasă că joc mai bine de la o zi la alta”

A fost mai bine decât ieri, mult mai bine, am jucat mai agresiv, sunt mulțumită cu ce am jucat, e bine că am avut încă o șansă să joc aici. Sunt bucuroasă că joc mai bine de la o zi la alta. Dacă am vreun secret? Păi, dacă e secret, nu pot să-l spun.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit în tribune, e plăcut să joci într-o asemenea atmosferă. Urmează un alt meci, cu Anisimova, am mai jucat de câteva ori împreună, acum e iarbă, un tenis diferit. Mă voi bucura de victorie acum, dar voi fi pregătită mâine, la ora jocului”, a spus Simona, la interviul acordat la finalul partidei. 

Simona Halep - Tamara Zidansek 6-0, 6-3

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

  • 6-3, Game, Set, Meci Halep. Simona încheie cu un as și obține biletele pentru sferturile de la Bad Homburg. Evoluție consistentă a Simonei, mult peste cea din meciul de ieri cu Katerina Siniakova.
  • 5-3, Break Halep. Alt break reușit de Simona, care se îndreaptă spre victorie și calificarea în sferturi. Va servi imediat pentru a închide setul.
  • 4-3, Game Halep. Românca e pentru prima oară în avantaj în acest set, după un game adjudecat fără probleme pe propriul serviciu.
  • 3-3, Game Halep. Mult mai bine acum! Jucătoarea noastră reușește primul break al său din setul secund și egalează situația la 3.
  • 2-3, Game Halep. Simona încearcă să țină sub control exuberanța slovenei din ultimele minute. Eleva lui Patrick Mouratoglou își face serviciul și e din nou la doar un game de Zidansek.
  • 1-3, Game Zidansek: Simona pune presiune la retur, dar slovena e atentă, își alege cu atenție loviturile și își face în cele din urmă serviciul.
  • 1-2, Game Halep. Simona oprește seria adversarei, își face serviciul și se apropie la un singur game de Zidansek.
  • 0-2, Game Zidansek. Jucătoarea din Slovenia pare transformată total în acest start de set secund. Tamara își face serviciul și conduce cu 2-0. De câteva minute, jocul Simonei nu mai are aceeași consistență. 
  • 0-1, Break Zidansek. Vine și momentul în care jucătoarea din Slovenia punctează pentru prima oară pe tabelă, la capătul unui game modest al Simonei, care nu și-a calibrat la fel de bine loviturile ca în primul set.
  • Începe setul secund, cu Simona la serviciu.
  • 6-0, Break, Set Halep. Zidansek nu reușește nici de data aceasta să-și adjudece un prim game. E dominată la toate capitolele de Halep, care joacă la un nivel ridicat și ia setul la zero.
  • 5-0, Game Halep. Simona e de neoprit în aceste momente! Servește la parametri ridicați și nu-i dă nicio șansă slovenei la retur.
  • 4-0, Break Halep: Game lung și o veritabilă bătălie a nervilor câștigată de Simona, care se impune din nou pe serviciul adversarei și se distanțează în primul set.
  • 3-0, Game Halep. Fără probleme, Simona își face serviciul la zero și își consolidează avantajul în setul inaugural. Halep a servit precis, iar retururile scurte ale slovenei au fost taxate de fiecare dată de româncă.
  • 2-0, Game Halep. Simona confirmă începutul solid de meci și izbutește break-ul, la capătul unui game în care a atacat-o în permanență pe Zidansek. Eleva lui Mouratoglou lovește extrem de agresiv, iar slovena nu reușește, pentru moment, să găsească răspunsuri.
  • 1-0, Game Halep: Start convingător de partidă pentru jucătoarea noastră, care lovește precis și își adjudecă game-ul la 15.
  • Cele două jucătoare se află la încălzire, iar meciul va începe în scurt timp.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Katerina Siniakova

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.