Liga 1

Procesul lui Mario Iorgulescu, amânat dintr-un motiv incredibil: avocatul a anunțat abia azi că a fost numit viceprimar la Sectorul 6 » La precedentul termen nu a anunțat

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 22 June 2022

Avocatul lui Mario Iorgulescu a cerut azi o nouă amânare, de câteva ore, în procesul în care acesta e judecat pentru omor.

  • CONTEXT: Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată în septembrie 2019 după ce a cauzat un accident mortal, fiind drogat și beat la volan. În finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a decis că procesul lui Mario ar putea începe și a respins cererea acestuia, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.
  • În momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat, Iorgulescu jr. avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.
  • Sub influența alcoolului și a halucinogenelor, Mario Iorgulescu a pierdut controlul automobilului Aston Martin pe care îl conducea, evaluat la 300.000 de euro. Bărbatul decedat avea doi copii, un băiat de 4 luni și o fată de 6 ani.
  • La două săptămâni de la accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.
  • Pe numele lui Mario Iorgulescu există un mandat de arestare și pentru alt caz. În 2021, fiul președintelui LPF a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

În termenul care a avut loc în această dimineață, avocatul lui Mario Iorgulescu, Oleg Burlacu, a cerut o amânare. Motivul? A fost numit viceprimar la sectorul 5.

Avocatul lui Mario Iorgulescu, numit viceprimar la sectorul 5

Potrivit Libertatea, decizia Consiliului Local a fost luată pe 14 iunie, cu o zi înainte de termenul anterior din proces, și în aceeași zi în care a semnat contractul de apărător, cu Gino Iorgulescu.

Pe 15 iunie, în fața judecătorului Oleg Burlacu nu a menționat despre conflictul de interese care exista la acea dată.

Azi, el a anunțat în sala de judecată că Mario Iorgulescu va fi apărat de Dan Lupașcu, fost judecător, fost președinte al Tribunalului București și al Curții de Apel București.

 Procesul a fost amânat cu câteva ore, pentru ora 14:00.

Gino Iorgulescu: „Băiatul meu rămâne internat, suferă de o boală ireversibilă”

Pe 14 iunie,  la Tribunalul București, a avut loc al doilea termen în procesul în care fiul șefului LPF e judecat pentru omor. 

Prezent la Tribunal, avocatul Oleg Burlacu a precizat că judecătorii din Italia n-au dat curs zilele trecute celor două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu, întrucât acesta s-ar afla într-o stare medicală gravă. 

Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă și a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a declarat avocatul lui Mario Iorgulescu pentru Libertatea.  

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a confirmat, prin intermediul sursei citate, ce a spus avocatul Oleg Burlacu: „Da, așa este. E o decizie de pe 31 mai sau 1 iunie, nu-mi mai amintesc bine. Băiatul meu va rămâne internat pentru că suferă de o boală ireversibilă. Nu știu ce va face statul român dacă Mario va fi externat peste un an sau doi”

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.