Liga 1

Festivaluri muzicale - Fotbal 2-0 » După FCSB, cele două echipe din Craiova sunt izgonite din propria „casă”!

Stadionul „Ion Oblemenco” // foto: GSP

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 22 iunie 2022

FCU și CS Universitatea Craiova vor fi nevoite să-și dispute meciurile de „acasă” din perioada 10 august - 30 septembrie pe alt stadion decât „Ion Oblemenco”.

Echipele craiovene din Liga 1 se confruntă cu aceeași problemă pe care a avut-o FCSB în finalul sezonului recent încheiat.

Pentru desfășurarea unui festival muzical, „IntenCity Festival”, stadionul pe care cele două echipe își dispută meciurile de pe teren propriu, „Ion Oblemenco”, va fi blocat vreme de mai bine de o lună și jumătate, scrie Oltenia TV.

FCU și CSU Craiova își caută „casă”. Stadionul „Ion Oblemenco”, blocat de un festival muzical

Cele 3 zile de festival sunt 26-27-28 august, dar organizatorii evenimentului vor prelua arena încă de pe 10 august. Ulterior datei de 28 august, gazonul va fi schimbat, iar echipele de fotbal vor fi reprimite abia de la începutul lui octombrie, potrivit sursei citate.

Așadar, FCU și CSU Craiova nu vor putea utiliza arena din Craiova vreme de aproximativ două luni, perioadă în care fiecare dintre cele două echipe ar trebui să aibă minimum 3 meciuri „acasă” în Liga 1. Următorul sezon al campionatului intern va începe pe 16 iulie 2022.

CS Universitatea, încurcată și în Conference League? 

CS Universitatea ar putea fi încurcată și în cazul parcursului european. Dacă trec de KF Vllaznia Shkodër, adversarii din turul 2 preliminar al Europa Conference League, oltenii vor juca în turul 3 preliminar pe 4, respectiv 11 august.

În cazul în care Universitatea ar fi gazdă la retur, ar trebui să dispute acel meci în afara Craiovei, sau să obțină o păsuire din partea organizatorului evenimentului, astfel încât acesta să preia stadionul cu două zile mai târziu decât era stabilită.

Ulterior, în eventualitatea în care oltenii ar ajunge în play-off-ul Europa Conference League, cu siguranță ar disputa meciul de pe teren propriu în deplasare. Partidele din ultima rundă preliminară sunt programate pe 18, respectiv 25 august.

„Izgonite” de pe „Ion Oblemenco”, CSU și FCU Craiova ar putea juca meciurile din acea perioadă la Târgu Jiu sau Drobeta-Turnu Severin.

IntenCity Festival a anunțat primii artiști confirmați. Printre aceștia se numără Jason Derulo, Clean Bandit și Mahmut Orhan.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.