Altele

The Times, la picioarele lui Popovici: „Poate schimba fața înotului! Toți ochii sunt pe «noul Thorpedo»” » Ce a scris L'Equipe

+27 Foto
David Popovici, noul fenomen al sportului românesc, a obținut a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta,

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 22 iunie 2022

David Popovici, noul fenomen al sportului românesc, a obținut a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după o luptă fantastică în finala probei de 100 de metri liber. 47.58 a fost timpul reușit de sportivul în vârstă de 17 ani, performanță salutată și de presa internațională.

  • În toată istoria acestei competiții, un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție și acesta este americanul Jim Montgomery, care a făcut acest lucru tocmai în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad.
  • Luni, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber. Atunci a devenit primul campion mondial din istoria României, stabilind al 4-lea timp din istoria probei!
  • Reporterii GSP Roxana Fleșeru și Raed Krishan (foto) sunt prezenți la Budapesta și transmit toate informațiile importante de la Campionatele Mondiale de natație

Presa internațională despre David Popovici: „Un adolescent își depășește colegii mai în vârstă și mai experimentați”

Britanicii de la The Times au făcut o paralelă între Popovici și Thorpe, fostul mare înotător australian: „Să-l cunoaștem pe David Popovici, noul Thorpedo care poate schimba fața stilului liber. Românul a luat cu asalt Mondialele și vrea să facă din imposibil posibil. Când Ian Thorpe, regele înotului de 200m liber, și-a onorat promisiunea făcută românului David Popovici de a se prezenta la Budapesta pentru a-i înmâna medalia de aur, a părut un fel de înnobilare. 

În 1998, un tânăr de 15 ani, pe numele lui Thorpe, a devenit cel mai tânăr campion mondial, la peste 400 m. Acum, toți ochii sunt ațintiți asupra „noului Thorpedo” – un adolescent care își depășește colegii mai în vârstă și mai experimentați și care posedă aceleași atribute fizice și aceeași strategie care l-au făcut pe Thorpe o legendă”.

L'Equipe a consemnat succint rezultatul favoritului lor, francezul Maxime Grousset: „Maxime a câștigat miercuri medalia de argint, fiind depășit de românul David Popovici, în vârstă de 17 ani. Am visat la aur pentru Grousset, a început foarte bine, dar a terminat la șase sutimi în spatele lui Popovici”.

Revista specializată Swimming World Magazine a subliniat timpul mai slab obținut de român față de semifinale: „A câștigat o cursă palpitantă. David a trebuit să muncească din greu pentru a învinge și a reușit. A oprit cronometrul la 47,58 de secunde, un rezultat mai slab decât a reușit în semifinale (47,13), dar a fost de ajuns”.

VIDEO. Cursa câștigată miercuri de David Popovici la Campionatul Mondial

FOTO. Cele mai tari imagini de la Budapesta surprinse de fotoreporterul GSP Raed Krishan

Podiumul probei de 100 metri liber

Mai multe știri despre David Popovici:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.