Altele

Câți bani primește David Popovici din partea statului român pentru performanțele de la Budapesta

+27 Foto
David Popovici // foto: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 23 iunie 2022

Cele două medalii de aur îi vor aduce lui David Popovici o recompensă de 112.000 de lei din partea statului român, echivalentul a aproximativ  23.000 de euro. 

Plătit cu 7.000 de euro în fiecare lună de către clubul la care activează, CS Dinamo, David Popovici va încasa echivalentul a aproximativ 3 salarii lunare grație performanțelor sale de la Campionatele Mondiale de natație din Budapesta.

Câți bani va primi David Popovici din partea statului român: aproape 23.000 de euro

În această săptămână, înotătorul român a devenit campion mondial atât la 200, cât și la 100 de metri liber. Cele două succese îi vor aduce 112.000 de lei din partea Ministerului Sporturilor, scrie as.ro. Echivalentul a aproape 23.000 de euro.

Este foarte probabil ca Guvernul să dubleze recompensa financiară pentru Popovici, așa cum a făcut-o în cazul medaliaților olimpici la JO din Tokyo 2021.

Popovici ar putea fi premiat suplimentar și de clubul de care aparține, CS Dinamo, aflat sub umbrela Ministerului Afacerilor Interne. CS Dinamo poate pune pe masă până la 50% din suma oferită de Ministerul Sporturilor, conform sursei citate.

VIDEO: ce spune unicul medaliat olimpic la înot masculin din România despre David Popovici

>

Mai multe știri despre David Popovici:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.