Altele

Imagini dure la Mondialele de la Budapesta! » Antrenoarea a plonjat în bazin pentru a-și salva sportiva leșinată: „Salvamarii nu interveneau”

+12 Foto
Anita Alvarez, salvată de antrenoare // sursă foto: printscreen twitter

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 23 iunie 2022

Înotătoarea americană Anita Alvarez (25 de ani) a leșinat în bazin la finalul probei de înot artistic liber de la Mondialele de natație din Budapesta. Antrenoarea Andrea Fuentes (39) a sărit în apă pentru a-și salva „eleva”.

Miercuri seara, imediat după finalul ultimului act la proba de înot artistic liber de la Campionatele Mondiale de natație, una dintre înotătoare a leșinat în bazin.

Americanca Anita Alvarez, a 7-a clasată, și-a pierdut conștiența și s-a scufundat în bazin. Antrenoarea Andrea Fuentes a plonjat în apă pentru a o salva, relatează Marca.

O înotătoare a leșinat la Campionatele Mondiale de natație. Antrenoarea a salvat-o 

Anita Alvarez a stat aproximativ 10 secunde sub apă înainte de a fi readusă la suprafață, potrivit publicației italiene Il Messaggero.

+12 Foto
Anita Alvarez, salvată de antrenoare, foto: printscreen twitter

Starea ei este stabilă, urmând ca zilele următoare să fie supusă unor investigații care să determine cauza leșinului.

Nu e prima dată când Anita Alvarez este protagonista unui astfel de moment. A leșinat și anul trecut, la o sesiune de calificări.

„A fost o sperietură serioasă, să fiu sinceră. Am sărit în apă după ce am văzut că nimeni, nici măcar salvamarii, nu interveneau. M-am speriat când am văzut că nu respiră, dar acum se simte foarte bine”, a declarat Andrea Fuentes.

Anita Alvarez a obținut al 7-lea rezultat în finala probei de înot artistic liber, 87.6333 puncte, 7.7334 sub medaliata de aur Yukiko Inui, din Japonia.

Podiumul a fost completat de ucraineanca Marta Fiedina și de Evangelia Platanioti, din Grecia.

Mai multe știri de la Campionatele Mondiale de natație: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.