Liga 1

Echipele-surpriză din Liga 1 care îl tentează pe Loți Boloni: „N-am nevoie să fiu în lumina reflectoarelor, am fost destul”

Loți Boloni nu exclude o revenire în România / Sursă foto: Twitter@GentOfficial

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 24 iunie 2022

Ladislau Boloni, 69 de ani, proaspăt instalat la Metz, în liga secundă din Franța, a fost întrebat dacă ia în calcul să mai lucreze vreodată în fotbalul românesc. Reputatul tehnician, care a fost la un pas să preia naționala în ianuarie, a răspuns afirmativ și a numit echipele de club din Liga 1 unde ar fi dispus să lucreze.

Ladislau Boloni nu s-a înțeles cu Burleanu pentru a redeveni selecționerul „tricolorilor”, iar acum a prins un nou contract în Franța, după 11 ani de pauză. Deși negocierile cu FRF i-au produs lehamite, Loți încă se gândește că va mai prinde un contract în România.

Boloni: „N-am nevoie să fiu în lumina reflectoarelor, am fost destul”

„De ce nu? Sigur, eu nu am închis niciodată poarta. Am intenția totuși să închid odată cercul, asta înseamnă că trebuie să mă duc acasă. Acasă înseamnă România! Și mai mult, acasă este Târgu Mureș. Dar acasă poate fi echipa națională sau altceva, și când spun asta poate fi doar o echipă din prima divizie.

Am câteva echipe, nu ascund faptul că Sepsi este o echipă simpatică pentru mine și vă închipuiți de ce. Tot la fel de simpatic îmi este și domnul Iftime, pe care l-am cunoscut în Franța. Aș putea să mă duc la asemenea echipe, nu neapărat din prima linie, nu am nevoie să fiu în lumina reflectoarelor, am fost destul”, a declarat Boloni zilele trecute, la „Digi Sport Special”. 

Loți Boloni, oficial la FC Metz

Ladislau Boloni a semnat săptămâna trecută cu FC Metz, club retrogradat în Ligue 2. Românul se întoarce astfel în Franța după mai mult de un deceniu. În 2011, a pregătit-o cinci luni pe Lens, în Ligue 1.

Boloni are obiectivul de a o readuce în sezonul viitor pe Metz (a terminat pe locul 19 din 20, la un punct de baraj) în Ligue 1.

Tehnicianul român era fără contract din mai 2021, după ce s-a despărțit de Panathinaikos, pe care a lăsat-o pe locul 5 în Grecia, și a refuzat oferta federației de la București de a-i pregăti pe „tricolori” pentru Nations League.

7 trofeea cucerit Laszlo Bölöni ca antrenor: 3 la Sporting Lisabona, 3 la Standard Liège și unul la Al-Jazira (Emirate)

Ultimele două experiențe din Franța au fost scurte și dureroase pentru Boloni:

  • La Monaco a rezistat cinci luni, iunie - octombrie 2006, fiind demis când monegascii erau pe 19 (din 20) și atmosfera era încinsă pe „Louis II”;
  • La Lens a stat un retur, tot cinci luni, ianuarie - mai 2011. Chemat de urgență, pentru a-i salva pe roș-galbeni, nu a reușit să evite retrogradarea cu „Sang et Or”.

VIDEO Attila Hadnagy: „Dioszegi visa să-l aducă pe Boloni la Sepsi”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.