Stranieri

Surprinzător: ce contract are Contra la Al-Ittihad. Șanse minime la titlu + A acuzat probleme medicale!

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 24 iunie 2022

Lui Cosmin Contra îi expirase contractul la Al-Ittihad luna trecută și clubul saudit nu i l-a prelungit, preferând o înțelegere pentru ultimele două meciuri. Joi, a învins, 3-1 în deplasare cu Al-Ittifaq, dar Al-Hilal rămâne lider și e aproape de titlu.

Un sezon bun pentru Cosmin Contra la Al-Ittihad. Trei sferturi de campionat a fost lider, a avut cea mai lungă serie de victorii (10) și cele mai clare succese ale acestei stagiuni în Arabia Saudită, împotriva aceleiași echipe, Abha (6-1 acasă, 4-0 în deplasare). Doar titlul îi mai lipsea pentru a fi un an perfect. Un titlu așteptat de 13 ani la clubul din Jeddah. 

Cosmin Contra, 3 eșecuri și un egal în 6 runde 

Galben-negrii au cedat însă chiar spre final. După trei înfrângeri și un egal în șase etape, între 8 martie și 29 mai, au pierdut și locul 1. Și șansele de a-l mai recupera sunt minime. Sfârșitul e foarte aproape. 

Cotidianul saudit Al-Riyadiah a aflat că, surprinzător, contractul lui Contra expirase încă de luna trecută și șeicii de la Ittihad nu i l-au prelungit. Au preferat un acord pentru ultimele două meciuri, cu Al-Ittifaq și Al-Batin. Ulterior, odată încheiat sezonul, se va hotărî și dacă tehnicianul mai continuă sau nu la Jeddah. Foarte probabil, răspunsul va fi negativ. 

Cosmin Contra: „Vom lupta până la capăt” 

Joi, Contra a învins din nou, după mai mult de trei luni. 3-1 pe terenul lui Al-Ittifaq, deși a fost condus și jucătorii săi au marcat trei goluri în 16 minute (73-89). Al-Hilal a câștigat și ea, 3-0 în deplasare cu Al-Fateh, are același număr de puncte, dar victorii în partidele directe, 2-1 (a) și 3-1 (d). Dacă se impune și în etapa finală, acasă, cu Al-Faysaly, nu mai contează ce face Al-Ittihad cu Al-Batin. 

„Aveam nevoie de victorie după ce ne împiedicasem în ultimele dueluri. Nu ne gândim la rezultatul rivalei noastre. Vom lupta până la capăt”, a declarat Contra la conferință. Luni se decide totul. Și campionatul, și soarta antrenorului. Locul 2 nu îi asigură un nou contract. Aproape sigur, va pleca.

Probleme pentru Cosmin Contra, după ultima victorie

În prelungirile meciului, Cosmin Contra a acuzat probleme de sănătate și a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

„Contra a acuzat o stare de oboseală, în timp ce acorda indicații jucătorilor săi. A trebuit să se așeze pe bancă și nu a mai putut urmări sfârșitul partidei în picioare”, a notat publicația Goal.

Din cauza tensiunii meciului, a temperaturii și a umidității ridicate, Contra aproape a leșinat. Antrenorul și-a revenit, după intervenția staff-lui medical”, au scris și jurnaliștii de la Kooora.

VIDEO. Rezumatul meciului Al-Ittifaq vs. Al-Ittihad (1-3)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.