Liga 2

Oprița, încrezător că Steaua va putea promova sezonul viitor: „Mi-au zis să iau jucători de promovare, ăsta e un semn” + „Altul era rezultatul barajului dacă jucam noi cu Chindia”

Daniel Oprița // foto: captură YouTube Playsport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 24 iunie 2022

Daniel Oprița (40 de ani), antrenorul celor de la CSA Steaua, este încrezător că echipa sa va avea drept de promovare în Liga 1 sezonul următor. 

  • „Militarii” au încheiat stagiunea trecută pe locul 4, care le-ar fi asigurat în mod normal prezența la barajul de promovare, pe care nu l-au disputat în cele din urmă. Șansa i-a revenit echipei de pe #5, Concordia.
  • Steaua este club departamental, finanțat din bani din bugetul de stat, astfel că nu îi este permisă urcarea în primul eșalon.

Întrebat dacă are informații pozitive în privința dreptului de promovare al Stelei, Oprița s-a declarat încrezător că „militarii” vor putea urca în eșalonul de elită al fotbalului românesc la finalul sezonului următor.

El afirmă că transferurile realizate în această vară sunt mutări „pentru promovare”. Clubul din Ghencea i-a adus pe Atanas Trică, Alexandru Sima, Cristian Balgiu, Costinel Gugu și Tsvetelin Chunchukov.

Daniel Oprița, antrenor CSA Steaua: „Dacă nu aveam detalii că putem promova, nu mai băgam bani în transferuri”

„Din câte știu, din ce discuții am avut cu domnul comandant și cei care se ocupă de aceste lucruri, au făcut tot ce le stă în putință. Domnul comandant face tot ce poate. Nu o spun doar pentru a mă da lângă el. Am vorbit acum câteva zile, era epuziat. Dar nu e la el decizia.

Investitor privat sau schimbarea Legii Sportului? Probabil că se bazează pe ambele, nu știu care soluție este mai avansată. Nu eu mă ocup de lucrurile astea.

Și pentru mine este o frustrare, aș fi putut fi antrenor de Liga 1 acum. Îmi câștigasem dreptul să joc acel baraj, unde se putea întâmpla orice. Cum U Cluj a bătut-o pe Dinamo, așa o puteam bate și noi pe Chindia. 

Ați văzut ce meci greu a avut cu Chiajna, o echipă căreia i-am fost superioară. Probabil rezultatul meciului de baraj era altul dacă jucam noi cu Chindia.

Știu că se încearcă, mai ales că mi s-a spus să iau jucători de promovare. Ăsta e un semn. Dacă nu aveau ceva detalii că se poate rezolva, nu mai băgam bani în jucători”, a declarat Oprița la . 

Anul trecut am avut primă pentru primele 4 locuri, anul ăsta avem obiectiv promovarea, deci primă doar la promovare.

- Daniel Oprița, antrenor CSA Steaua

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.