Nationala

Greșeală împotriva României la „decisivul” cu Slovacia » Semnalizare eronată într-o fază iminentă de gol

Rareș Ilie // foto: captură FRF TV

Articol de Răzvan Luțac  —  vineri, 24 iunie 2022

În prima repriză a meciului dintre România și Slovacia a venit patra greșeală majoră împotriva noastră la Euro U19. Ofsaid degeaba la fază iminentă de gol în careul advers. 

Arbitrul lituanian Edgaras Bučinskas a ridicat aiurea fanionul la un presupus ofsaid la Rareș Ilie în debutul meciului cu Slovacia U19, decisiv pentru calificarea la barajul pentru CM.

România U19 are parte de un arbitraj potrivnic la Campionatul European U19 din Slovacia. Vineri, contra Slovaciei, arbitrii au luat a 4-a decizie greșită împotriva „tricolorilor”.

Ofsaid dictat eronat împotriva României în meciul cu Slovacia

Astfel, în minutul 12, Rareș Ilie a primit, în poziție regulamentară, mingea în careu, la o fază în care în fața porții erau doi români. Arbitrul Edgaras Bučinskas a ridicat fanionul, iar conaționalul său Manfredas Lukjančukas a oprit faza. 

Faza revăzută de GSP.ro a arătat că nu a fost ofsaid la fotbalistul rapidist, care putea oferi un assist decisiv.

Rareș Ilie, ținut în joc de unul dintre slovaci // foto: captură FRF TV

Patru greșeli împotriva României la EURO U19

A fost a patra eroare contra României.

1) La meciul de debut, contra Italiei, la 0-0, ultima fază a primei reprize a adus România în atac. Chirițoiu a fost tras evident de tricou, însă arbitrul a lăsat jocul să continue. Adrian Văsâi a amendat faza respectivă după joc.

2) La partida cu Franța, primul gol marcat de adversari prin Tchaouna vine după o fază clară de ofsaid. Virginius, omul cu assistul, era în poziție clară afară din joc când a primit pasa de la Adeline. Nu s-au dat reluări.

3) În repriza a doua, Rareș Ilie a primit o pasă de la Chirițoiu și a servit pentru Bodișteanu, care a marcat spectaculos, cu călcâiul. Golul a fost anulat pentru ofsaid. Reluările au arătat că românul nu era în afara jocului. Ar fi fost golul de 2-2.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.