Tenis

Andreea Prisăcariu reacționează, după ce legea pro-avort a fost abrogată în SUA: „Ce întâmplă în America? Lumea chiar a luat-o razna complet?”

+51 Foto
Andreea Prisăcariu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 26 June 2022

Andreea Prisăcariu (22 de ani, 272 WTA) a comentat evenimentele din SUA, unde judecătorii de la Curtea Supremă a Statelor Unite au votat pentru anularea hotărârii „Roe v. Wade” din 1973, cea care garanta dreptul femeilor la avort şi legaliza la nivel naţional întreruperile de sarcină.

„Ce se întâmplă cu drepturile femeilor în America, huh? Lumea asta chiar a luat-o razna complet? Iertați-mă. Lumea e minunată. Frumoasă. Un loc superb. Noi, oamenii, o facem urâtă și, uneori, greu de trăit în ea. Mă rog pentru noi. Amin”, a scris jucătoarea de tenis pe Twitter. 

Din cei nouă judecători care formează Curtea Supremă a Statelor Unite, cinci au fost pentru anularea hotărârii. Judecătorul-șef John Roberts, numit de George W. Bush în 2005, și alți trei judecători, numiți de președinți democrați, au votat împotrivă. 

Decizia lor poate declanșa un val de legi antiavort care probabil vor intra în vigoare în aproape jumătate din teritoriul SUA.

Statele în care dreptul la avort va rămâne cel mai probabil protejat sunt: Alaska, California, Colorado, Connecticut, Delaware, DC, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Nevada, New Jersey, New York, Oregon, Rhode Island, Vermont și Washington. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.