Campionate

Fostul fotbalist al Romei a ajuns primar: „Ne-am implicat într-un proiect așteptat de ceva vreme”

Damiano Tommasi, ales primar al Veronei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 27 iunie 2022

Damiano Tommasi (48 de ani), fost fotbalist al celor de la Hellas Verona și AS Roma, a ajuns primar în Verona, după alegerile de duminică.

Duminică, 26 iunie au fost alegeri municipale în toată Italia. În Verona printre candidați s-a aflat și fostul mijlocaș Damiano Tommasi.

Acesta a reușit surpriza și s-a impus în fața lui primarului în funcție Federico Sboarino, câștigând un mandat la primăria din Verona. 

În urma voturilor a 200.000 de oameni, Tommasi a obținut 53,4% din voturi, față de doar 46,6% primite de Sboarino.

„Nu a fost ușor, dar ne-am implicat într-un proiect pe care Verona îl aștepta de ceva vreme. Am fost pregătiți pentru alegeri dificile, dar în seara (n.r. - aseară) asta vom sărbători și le voi mulțumi tuturor celor care și-au petrecut timpul votând. 

Eram deja mulțumiți pentru că am putut vorbi despre propuneri concrete fără a denigra adversarul. În seara asta Verona a arătat că este mult mai mult decât se spune despre ea”, a declarat Tommasi potrivit Gazetta dello Sport.

Damiano Tommasi, ales primar al Veronei Foto: Imago

Damiano Tommasi a ajuns primar în Verona

Ca și fotbalist, Tommasi a debutat la Hellas Verona, de unde a plecat la Roma în 1996. A evoluat timp de 10 ani pentru „giallorossi”, perioadă în care a câștigat un titlu și o supercupă a Italiei cu formația de pe „Olimpico”.

Damiano Tommasi, pe vremea când juca pentru AS Roma //foto: Imago

Acestea au fost de altfel și singurele trofee pe care mijlocașul le-a câștigat în fotbal. Alte echipe la care Tommasi a mai evoluat sunt Levante sau QPR.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.