Altele

200.000 € și 37 de secunde de strângeri de mână » Cum a arătat întâlnirea dintre David Popovici și premierul Nicolae Ciucă

+14 Foto
David Popovici, întâlnire cu premierul Ciucă // FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 27 iunie 2022

Dublu medaliat cu aur la CM de Natație (la proba de 100 de metri liber și 200 metri liber), David Popovici (17 ani) a fost premiat azi la Guvernul României.

David Popovici, antrenorul Adrian Rădulescu și Camelia Potec, președintele FR de Natație, au fost prezenți azi la Guvern, acolo unde s-au întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și Gică Popescu, consilierul onorific al primului ministru. 

Nicolae Ciucă a fost atât de încântat de întâlnirea cu David Popovici încât cele trei strângeri de mână au totalizat 37 de secunde.

VIDEO David Popovici, întâlnire cu premierul Ciucă

>

După cele două medalii de aur, David Popovici a primit 1 milion de lei de la Guvern, din fondul de rezervă.

Ulterior, președintele Klaus Iohannis a decis să îl decoreze pe David cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

Nicolae Ciucă, întâlnire și cu Mihai Covaliu

Tot azi, Premierul s-a întâlnit cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

+14 Foto
FOTO Raed Krishan

Performanțele extraordinare ale sportivilor noștri ne dau speranță în capacitatea românilor de a-și demonstra potențialul. Entuziasmul de acum, generat de aurul câștigat de două ori la Mondiale de David Popovici, este o resursă de inspirație și motivare a copiilor și tinerilor noștri. 

Guvernul României va face toate eforturile pentru a susține performanța, a recunoaște meritele sportivilor și a le crea infrastructura necesară pregătirii la nivel înalt. Alături de COSR și Federații, Ministerul Sportului se va implica cu toate resursele în eforturile de relansare a dorinței tinerei generații de a străluci la competițiile europene și internaționale
-  Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului Guvernului

VIDEO Dragoș Luscan despre titlul obținut de Popovici: „Nu pot spune că sunt surprins de ce a realizat”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.