Opinii

Câți veți merge să-l vedeți pe David Popovici la Otopeni?

Articol de Alin Buzărin  —  marţi, 28 iunie 2022

Săptămâna viitoare, proaspătul dublu campion mondial va concura în țară, la doi pași de București. Prilej cât se poate de nimerit pentru a-l vedea pe viu cum înoată. Sau nu?

Noianul de moraliști online care au certat pe toată lumea că lui David Popovici nu i se acordă atenția cuvenită, că țara nu face destul, că televiziunile au ignorat complet prima dintre cele două finale câștigate la Budapesta, au acum prilejul să se revanșeze și să arate cât sunt ei de sufletiști, de aderenți la luminoasele valori ale sportului, de patrioți necondiționați.

Poftiți la bazin!

Campionatele Europene de Natație pentru juniori (David e junior încă, să nu uităm asta!) se vor desfășutra la Otopeni între 5 și 10 iulie, adică în partea a doua a săptămânii viitoare.

Arena e nouă, ultramodernă, are aproape trei mii de locuri (2797 mai exact), a costat 33 de milioane de euro și abia așteaptă să găzduiască încă două triumfuri ale marelui nostru campion. Care, dacă a câștigat la Mondialele de seniori, ar trebui să nu aibă probleme în a se impune și la Europenele de juniori.

N-aveți un bilet în plus?

Organizatorii au anunțat că biletele costă 90 de lei pe zi (30 pentru reuniunile de dimineața și 60 pentru cele de după-amiază), copiii sub 14 ani plătind doar jumătate din aceste sume.

David Popovici

Ar fi trebuit, după reacțiile atât de înflăcărat-tricolore de săptămâna trecută, ca întreaga competiție să fie deja sold-out, să înceapă specula, cozi, aglomerație plus clasicul "n-aveți un bilet în plus??". Cu siguranță că nu va fi așa. Probabil că tribunele nu vor fi chiar golașe, dar e greu de imaginat că puhoaiele de oameni vor lua drumul Otopeniului.

Ce ratinguri vor fi?

De data aceasta filipica la adresa indiferenței televiziunilor nu va mai avea sens. TVR a anunțat deja că transmite în direct competiția, așa că e de așteptat ca săptămâna viitoare orice alte programe de divertisment, insule ale iubirii, chefi la cuțite sau la linguri, să cedeze prim-planul, să fie surclasate de competiția de natație.

Dar degeaba e de așteptat, pentru că sigur nu se va întâmpla așa! Dacă finala de 100 m liber de la Budapesta a adunat în fața ecranelor cam 300.000 de români, acum probabil că vor fi mult mai puțini.

Obligații politice

Dorind să arate că le pasă, oficialitățile probabil că vor face un drum la bazin, ar da rău la imagine să nu vină. Nu e indicat să te faci că plouă după ce l-ai felicitate bilingv pe David (ministrul Novak) sau după ce era să-i smulgi mâna din umăr, scuturându-i-o militărește (premierul Ciucă). Dar nu despre oficialități e vorba, ci despre noi, ceilalți.

Spirite fluide

Spre weekendul următor, când sunt programate finalele, mulți dintre moraliștii de tastatură probabil că se vor afla în imediata apropiere a apei, dar nu la Otopeni, ci prin cu totul alte părți. De pildă la mare, pe șezlong, pe malul unui lac, în fața grătarului, sau la vreo piscină, cu o bere rece în față.

Mediul e tot acvatic, iar starea noastră de agregare spirituală, tot fluidă. Apoi patrioții online vor reveni acasă și vor posta plini de aplomb și de indignare că ratingurile au fost mici, că nu-l iubim suficient pe David și, în general, că habar n-avem să ne prețuim valorile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.