Tenis

Serena Williams a fost eliminată în primul tur la Wimbledon, după un set decisiv antologic + de ce a jucat cu un bandaj pe față

+17 Foto
Serena Williams (40 de ani, 1204 WTA) debutează astăzi la Wimbledon 2022, împotriva franțuzoaicei Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA. Meciul e live pe GSP.ro și televizat pe Eurosport, după ora 20:00.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 29 June 2022

Serena Williams (40 de ani, 1204 WTA) a fost învinsă de Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-7(7) în primul tur de la Wimbledon.

  • Tan va juca în turul secund împotriva ibericei Sara Sorribes Tormo (45 WTA).

Serena jucase ultimul meci de simplu în urmă cu exact un an, tot la Wimbledon. Se retrăgea atunci în primul tur, în fața bielorusei Sasnovich.

Americanca nu a arătat bine nici astăzi. S-a deplasat cu greutate, dar a beneficiat de replica modestă a adversarei. Harmony Tan, parcă marcată de moment, primii pași pe Arena Centrală, în fața unei legende a sportului alb, nu a fost suficient de activă.

Serena Williams, eliminată în primul tur la Wimbledon

Primul set a fost unul maraton, adjudecat de franțuzoaică la capătul a 65 de minute de joc. Deși scorul indică altceva, 6-1 pentru Serena, nici actul secund nu a fost chiar dezechilibrat. Ajutată de serviciu, sora mai mică a familiei Williams a salvat toate cele 4 oportunități de break ale adversarei.

Decisivul a fost palpitant, dar nu prin nivelul jocului, ci prin răsturnările de situație. Serena a condus cu 3-1, Harmony a revenit și a avut avantaj, 4-3. Debutanta pe iarba londoneză „s-a tăiat”, Williams a reușit o „scurtă” de moral la 4-4, dar n-a fructificat game-ul în care a servit pentru meci.

Prima minge pentru a închide disputa i-a aparținut sportivei din Franța. Serena a pus toată grandoarea carierei în acel punct, a lovit cât de tare a putut cu un forehand în lung de linie, apoi a atacat dezlănțuită la fileu și a dus decisivul în super tie-break.

365 de victoriiare Serena Williams în turneele de Grand Slam. În istoria tenisului este depășită doar de Roger Federer, cu 369

Decisiv antologic între Serena Williams și Harmony Tan

Dacă desfășurarea de până acum putea fi caracterizată drept palpitantă, ce a urmat a fost de-a dreptul dramatic. Serena a condus 4-0 și părea desprinsă în câștigătoare. A urmat o serie de 5 puncte consecutive ale lui Tan. 

Americanca a răspuns cu două execuții de o grație ieșită din comun, din preajma fileului, apoi a cedat alte trei raliuri consecutive. Vlăguită, Serena nu a mai găsit forța să lovească peste fileu și s-a recunoscut învinsă.

Harmony Tan câștigă primul meci din carieră pe tabloul principal de la Wimbledon, în timp ce Serena, de 7 ori câștigătoare aici, a jucat, probabil, pentru ultima dată în fața fanilor britanici.

De ce joacă Serena Williams cu bandaj pe față

Serena Williams a revenit pe teren după o pauză de un, jucând în proba de dublu a probei de la Eastbourne, alături de tunisianca Ons Jabeur. Americanca a purtat un bandaj negru pe obrazul drept, iar presa din țara natală explică scopul acestui accesoriu.

Potrivit americanilor de la The Times, bandajul este purtat din cauza unor probleme mai vechi cu sinusurile. Banda are rolul de a ușura presiunea și durerea pe care afecțiunea o provoacă. 

Sunt o persoană care suferă din cauza sinusurilor. Să joci tenis sau să faci cam orice în fiecare zi nu este ușor atunci când ai astfel de probleme. Simți multă presiune, congestie și durere, iar antrenamentele pentru Grand Slam-uri nu sunt ușoare
- Serena Williams, în 2007

VIDEO Rezumatul ultimei finale jucate de Serena Williams la Wimbledon, pierdută contra lui Halep în 2019

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.