Nationala

Ce șansă a ratat România U19! Echipa care ne-a eliminat la ultima fază s-a calificat la Mondial, după un meci cu 4 „roșii”

Slovacia U19 a învins-o pe Austria U19, scor 1-0, în meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial U20 din Indonezia.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 28 iunie 2022

Slovacia U19 a învins-o pe Austria U19, scor 1-0, în meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial U20 din Indonezia. 

România U19 a fost calificată la barajul pentru Campionatul Mondial U20 timp de 95 de minute. A primit gol în prelungirile disputei cu Slovacia U19 și le-a oferit gazdelor o șansă uriașă. Naționala antrenată de Albert Rusnak a profitat de oportunitatea ivită.

Astăzi, reprezentativa U19 a Slovaciei a câștigat barajul contra austriecilor, ocupanții locul 3 în grupa B. A fost 1-0, la finalul unui meci tensionat, în care „centralul” Nathan Verboomen a arătat 4 cartonașe roșii. 

Slovacia s-a calificat la Campionatul Mondial U20

Primul eveniment notabil a venit în prelungirile primei părți, când austriacul Florian Wustinger a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Gazdele au profitat, iar Samuel Kopasek a marcat unicul gol în minutul 64, cu un șut superb, de la 20 de metri. Tensiunea a atins cote uriașe în prelungiri. Austriecii Demir și Wallner au fost eliminați, la fel ca Rusnak, selecționerul Slovaciei. 

41 de aniau trecut de la precedentul - și singurul - Campionat Mondial U20 la care a participat România, Australia 1981

Austria U19 obține biletul pentru Campionatul Mondial U20, găzduit anul viitor de Indonezia. Acolo s-au mai calificat Franța, Italia, Anglia și Israel.

VIDEO De ce e România în colaps? Adrian Iencsi acuză un dezastru ascuns: „Întâlnesc jucători de 18 ani care nu știu lucruri fundamentale”

>

Citește și alte știri despre loturile naționale:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.