Tenis

De ce a purtat Serena Williams plasturi negri pe obrazul drept în primul tur la Wimbledon 2022

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 29 iunie 2022

Serena Williams (40 de ani, 1204 WTA) a surprins în meciul din turul 1 de la Wimbledon, după ce a apărut cu doi plasturi pe față.

Americanca a fost învinsă de Harmony Tan (24 de ani, 115 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-7(7), iar la final, presa din SUA, a explicat că cele două bandaje aveau rol medical.

De ce a avut Serena Williams plasturi negri pe obraz

Potrivit americanilor de la The Times, bandajul este purtat din cauza unor probleme mai vechi cu sinusurile. Banda are rolul de a ușura presiunea și durerea pe care afecțiunea o provoacă. 

Serena a dezvăluit încă din 2007 că are probleme cu sinusurile și a folosit și atunci acei plasturi.

„S-a aflat secretul meu. Sufăr de probleme cu sinusurile. Nu e ușor să joci tenis când ai sinuzită. Nimic nu e ușor. Simți multă presiune și durere și ai nasul congestionat. Să te antrenezi pentru turneele de Grand Slam așa nu e ușor”, a spus Serena în 2007, pentru Reuters.

Serena Williams, eliminată în primul tur la Wimbledon

Primul set a fost unul maraton, adjudecat de franțuzoaică la capătul a 65 de minute de joc. Deși scorul indică altceva, 6-1 pentru Serena, nici actul secund nu a fost chiar dezechilibrat. Ajutată de serviciu, sora mai mică a familiei Williams a salvat toate cele 4 oportunități de break ale adversarei.

Decisivul a fost palpitant, dar nu prin nivelul jocului, ci prin răsturnările de situație. Serena a condus cu 3-1, Harmony a revenit și a avut avantaj, 4-3. Debutanta pe iarba londoneză „s-a tăiat”, Williams a reușit o „scurtă” de moral la 4-4, dar n-a fructificat game-ul în care a servit pentru meci. 

Prima minge pentru a închide disputa i-a aparținut sportivei din Franța. Serena a pus toată grandoarea carierei în acel punct, a lovit cât de tare a putut cu un forehand în lung de linie, apoi a atacat dezlănțuită la fileu și a dus decisivul în super tie-break.

VIDEO Serena Williams, învinsă de Harmony Tan

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.