Liga 1

Primul transfer al Craiovei, analizat de Panduru: „Nu venea niciodată altfel, n-ai de ce să vii din Portugalia aici”

Basarab Panduru

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 29 June 2022

Basarab Panduru (51 de ani), fostul internațional român, a analizat primul transfer al Universității Craiova din această vară, fundașul Raul Silva (32 de ani).

Stoperul a venit de la Braga, dar în sezonul trecut a fost împrumutat la Estoril, din prima ligă portugheză. Silva a semnat pe două sezoane cu juveții.

Panduru l-a analizat pe Raul Silva

Panduru, fostul antrenor secund la Craiovei din mandatul lui Reghecampf, este un fin cunoscător al fotbalului portughez, evoluând de-a lungul carierei la Benfica și FC Porto.

„Sincer să fiu, sunt multe (n.r. - meciuri jucate, 15, sezonul trecut). Tu nu te duci la Estoril să joci fotbal, te duci să te plimbi, să stai la plajă. Ai Cascais, cel mai vestic punct din Europa, nu te duci acolo să joci. El trebuia să joace ca să vină la Craiova, din Portugalia. Nu venea niciodată dacă juca în Portugalia, n-ai de ce să vii din Portugalia aici.

De ce să vii dacă ai contract la Braga? Ai jucat la Estoril şi la Braga, n-ai de ce să vii. Sunt salarii mai mici ca la noi, la Estoril. La Craiova cred că e salariu mai mare”, a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.

Laszlo Balint: „Este un jucător cu o calitate foarte bună”

Antrenorul Universității s-a arătat extrem de mulțumit de transferul lui Silva și speră ca acesta să fie apt la primul meci al sezonului.

„Avem nevoie de întăriri în zona fundașilor centrali. Este un jucător pe care clubul l-a dorit de mai multă vreme și au existat discuții de mai mult timp. Negocierile nu au fost deloc ușoare, dar totul este bine când se termină cu bine.

Sperăm să ajungă cât se poate de repede la nivelul echipei. Sper ca la ora primului meci oficial să fie apt din toate punctele de vedere. Este un jucător cu o calitate foarte bună, care evoluează pe un post deficitar”, a declarat Balint.

Raul Silva (în roșu)/ foto: Imago Images

Citește și alte știri despre Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.