Liga 2

FRF, gata să intervină dacă situația lui Dinamo se agravează » Ce spune Burleanu despre CSA Steaua: „Două variante pentru a ajunge în Liga 1”

Răzvan Burleanu, președintele FRF

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  Wednesday, 29 June 2022

La finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF, Răzvan Burleanu, președintele Federației, a fost întrebat despre situațiile cluburilor Dinamo, respectiv CSA Steaua, care ar trebui să joace în Liga 2 sezonul viitor.

Despre Dinamo, echipă aflată într-o situație financiară extrem de delicată, Răzvan Burleanu spune că „urmărim situația cu mare atenție”.

„Cunoaștem situația financiară, ne-a fost comunicată din partea clubului. O urmărim cu mare atenție, astfel încât să putem interveni dacă va fi cazul”, a precizat președintele FRF.

Răzvan Burleanu: „Două scenarii prin care CSA Steaua poate ajunge în Liga 1”

>

Despre CSA Steaua, echipă finanțată din bugetul de stat, Răzvan Burleanu a fost întrebat dacă „va fi lăsată să promoveze sezonul viitor?

„Lăsată de către cine? În urmă cu o ședință de Comitet Executiv am oferit toate detaliile despre cum poate ajunge în Liga 1 un club de drept public.

În primul rând, printr-o modificare a legislației sportive - nu a regulamentelor Federației - astfel încât cluburile de drept public să se poată afilia la o ligă profesionistă.

Al doilea scenariu este transformarea clubului în unul de drept privat. Am oferit soluția, transformarea într-o societate de acțiuni deținută chiar de Ministerul Apărării Naționale, după un model pe care-l mai regăsim, astfel încât suporterii să nu se simtă îngrijorați că ar putea să se repete ceea ce s-a întâmplat în trecut.

Decizia este la nivelul clubului sau la nivelul Guvernului, dacă se va produce o asemenea modificare de legislație”, a declarat Burleanu.

Sezonul trecut, CSA Steaua a ocupat locul 4, dar nu a putut participa la barajul de promovare în Liga 1, deși poziția obținută îi oferea acest drept.

Mai multe știri din Liga 2: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.