Campionate

Tentativă de corupție la cel mai înalt nivel » I-a cerut șefului Federației să câștige Balonul de Aur: „Ți-aș fi recunoscător pe viață!”

Sergio Ramos, fostul căpitan al lui Real Madrid, i-ar fi cerut ajutorul președintelui Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, să pună presiune pe UEFA pentru a câștiga Balonul de Aur în 2019!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 30 June 2022

Sergio Ramos (36 de ani), fostul căpitan al lui Real Madrid, i-ar fi cerut ajutorul președintelui Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, să pună presiune pe UEFA pentru a câștiga Balonul de Aur în 2019!

El Confidencial a publicat un nou episod din seria înregistrărilor cu Rubiales, șeful Federației de la Madrid care se află și în mijlocul unui scandal cu Gerard Pique. 

Sergio Ramos i-a cerut șefului Federației să câștige Balonul de Aur: „Ți-aș fi recunoscător pe viață!”

De această dată, în prim-plam a fost Ramos, legenda Realului. Începând cu 2018, fundașul central i-a dat mai multe mesaje vocale lui Rubiales în care i-a explicat de ce merită să câștige cel mai prestigios trofeu individual din lume. 

„Ți-aș fi recunoscător pe viață! Nu e vorba doar despre mine, cred că fotbalul spaniol merită din plin asta. Te îmbrățișez!”, i-a transmis Ramos lui Rubiales într-unul dintre mesaje. 

Șeful Federației a răspuns pozitiv, afirmând că va face tot posibilul pentru a-l ajuta. Până la urmă, căpitanul naționalei Spaniei de la acea vreme n-a prins nici măcar TOP 30 în ierarhia pentru Balonul de Aur 2019, când Leo Messi și-a adjudecat cel de-al 6-lea astfel de trofeu. Între timp, Messi a ajuns la Balonul de Aur #7. 

Cererea lui Ramos e ciudată și pentru că 2019 n-a fost un an ieșit din comun pentru el. A fost eliminat în „16”-imile Champions League de Ajax, fiind suspendat pentru manșa retur, și n-a câștigat vreun trofeu în plan intern.

1960e ultimul an în care un jucător spaniol a pus mâna pe Balonul de Aur: Luis Suarez

Sergio Ramos, în istoria lui Real Madrid: ce a obținut în capitala Spaniei

  • 5 La Liga
  • 4 Champions League
  • 4 Campionate Mondiale ale Cluburilor
  • 4 Supercupe ale Spaniei
  • 3 Supercupe ale Europei
  • 2 Copa del Rey
  • de 11 ori selectat în cea mai bună echipă FIFA
  • de 9 ori selectat în cea mai bună echipă UEFA
  • de 5 ori numit cel mai bun fundaș din La Liga

Din 2021, Ramos a evoluat pentru PSG, alături de care a reușit să câștige titlul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.