Campionate

Barcelona și-a vândut din drepturile TV pentru a face rost de bani » Suma uriașă încasată de catalani

Joan Laporta, președintele Barcelonei Foto: Imago

Articol de Andrei Petrescu  —  Thursday, 30 June 2022

FC Barcelona primește o mare gură de aer din puncte de vedere financiar, după ce catalanii și-au vândut 10% din drepturile TV.

Măcinată de datoriile imense, Barcelona a încheiat astăzi un contract cu compania americană Sixth Street, prin care îi cedează acesteia 10% din drepturile TV pentru La Liga pe următorii 25 de ani, contra sumei de 207,5 milioane de euro.

După această afacere, Barcelona va ajunge la un buget de 267 de milioane de euro pentru sezonul 2022-2023 și va putea să înregistreze mult mai ușor jucători.

FC Barcelona și-a vândut 10% din drepturile TV pentru 207,5 milioane de euro

Joan Laporta, președintele catalanilor, a explicat decizia de a vinde din drepturi celor de la Sixth Street.

„Am activat o soluție economică pentru a pune în aplicare strategia sustenabilă și eficientă pentru a îmbunătăți situația financiară a clubului. 

Sixth Street este un suporter al fotbalului și un investitor experimentat în sport și media, la nivel mondial. Acest parteneriat ne va permite să avem resurse pentru a ne administra operațiunile”, a declarat președintele Joan Laporta pentru site-ul oficial al clubului.

Cine e Sixth Street

Sixth Street este o firmă globală de investiții cu peste 60 de miliarde de dolari în active gestionate și capital. Firma își folosește capitalul flexibil pe termen lung, capabilitățile bazate pe date pentru a dezvolta teme și pentru a oferi soluții companiilor în toate etapele de creștere. 

Investițiile Sixth Street au inclus mai multe dintre cele mai importante organizații sportive din lume, iar portofoliul său include Legends, o companie de experiență premium, care lucrează cu clienți din sport și cu operațiuni live.

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.