Liga 2

Mircea Rednic, ULUIT de sumele pe care le încasează Zăvăleanu de la Dinamo: „Cum să accepți așa ceva!” + Cei 3 creditori care n-au fost de acord

Articol de Viorel Tudorache  —  Friday, 01 July 2022

Mircea Rednic (60 de ani) a fost șocat după ce a analizat actele pe care i le-a prezentat Dorin Șerdean, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, în baza cărora administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu ar putea câștiga 500.000 de euro din insolvența clubului, plus procente importante din mișcările financiare ale grupării.

Rednic discută în continuare cu acționarul majoritar Dorin Șerdean preluarea echipei de fotbal Dinamo, retrogradată în Liga 2. Fostul internațional a dezvăluit că Șerdean este dispus să cedeze cele 72% din acțiunile pe care le deține, prin intermediul firmei Lotus, pentru 500.000 de euro.

„Puriul” știe că Dinamo este în pragul falimentului, cu datorii de peste 7 milioane de euro, dar mai are o problemă cu care nu se prea împacă. Sumele mari pe care le primește de la Dinamo RTZ, firma administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu, în baza Planului de reorganizare. „Cum să accepți așa ceva”, s-a mirat Rednic, care nu e dispus ca prin implicarea finaciară la Dinamo să-i umple și conturile lui Zăvăleanu.

„Acum, ce să fac? Să plătesc eu restanțele? Să-i dau lui Zăvăleanu bani, care n-a adus niciun euro? El are 6%+TVA din tot ce se vinde și tot ce intră la Dinamo! Tu ce faci, bă, de când ai venit?!”, a declarat Rednic în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Doar 3 creditori au dat vot negativ

În septembrie 2021, conform documentelor, creditorii au aprobat remunerația administratorului judiciar RTZ&Partners SPRL - Filiala București. Sumele au fost aprobate cu votul majorității, în frunte cu PCH (DDB), AS CS FC Dinamo (Nicolae Badea), CS Dinamo, sufragii susținute de omul de afaceri Iuhasz Ignațiu, de Florin Prunea, de reprezentantul salariaților și chiar de firmele lui Ionuț Negoiță. 

S-au opus doar trei creditori: AS FC Dunărea 2005 Călărași și foștii fotbaliști dinamoviști Isma Lopez și Adam Nemec.

Zăvăleanu ar putea câștiga 500.000 €

Sumele prevăzute în dosarul de insolvență pentru remunerația administratorului judiciar:

  • 10.000 de euro + TVA lunar până la aprobarea planului de reorganizare (iulie-noiembrie 2021);
  • 35.000 de euro pentru întocmirea planului de reorganizare;
  • 7.000 de euro + TVA lunar în primul an după aprobarea planului (decembrie 2021-noiembrie 2022);
  • 10.000 de euro + TVA lunar în al doilea an de din perioada reorganizării (decembrie 2022-noiembrie 2023);
  • 11.500 de euro + TVA lunar în al treilea an (decembrie 2023-noiembrie 2024); Acest onorariu se va calcula în continuare și pentru ipoteza în care durata Planului de reorganizare va fi prelungită peste cei 3 ani;
  • 250.000 de euro + TVA va fi onorariul de succes, dacă Dinamo va ieși reorganizată din insolvență

Zăvăleanu mai beneficiază și de alte sume:

  • 6% + TVA din valoarea obținută la valorificarea/transferul activelor de orice fel. Ceea ce înseamnă că va aplica procentul și la transferurile fotbaliștilor;
  • 5% + TVA din ceea ce obține societatea ca urmare a unor procese pentru recuperarea unor creanțe ori pentru repararea unor prejudicii;
  • 3% din valorile pe care le va genera în momentul în care va atrage noi investitori.

VIDEO Marian Ivan, fostul fotbalist al ”câinilor”, despre situația de la club: „Cred că ar trebui să ne bazăm tot pe dinamoviști”

>

Citește și alte articole despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.