Europa League

“Aţi făcut Germania de rîs”

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cotidianul Bild le-a bătut obrazul vedetelor lui Bayern: “Să vă fie ruşine!”

După dezastrul de la Sankt Petersburg, 0-4 cu Zenit, Bayern a fost băgată în corzi de ziarele ger­mane. “Aţi făcut Ger­ma­nia de rîs!”, s-a ambalat Bild, ca­re a măturat pe jos cu toată echipa. “Ribery şi Schwein­stei­ger au sărit ca nişte găini spe­ria­te la «directa» lui Pogrebniak, de 1-0, iar Zirianov i-a «făcut» dintr-o singură mişcare pe Demichelis şi pe Ze Roberto la 2-0. Incredibil cum au fost umiliţi Lahm şi Schweinsteiger de «bătrînul» Gorşkov, 38 de ani. Şi pe ei contează selecţionerul Low la Euro!”, a tunat acelaşi Bild.

Degeaba au dat şefii clubului vina pe oboseala acumulată în trei com­petiţii. “Sîn­teţi şi mai jalnici cu scuzele as­tea. En­glezii joacă o căruţă de me­ciuri tot anul şi fac spectacol în semifinalele Ligii. Iar voi vă plîn­geţi?”, a venit replica.

Iar în final, încă o palmă: “În lo­cul mult trîmbiţatei «triple», după cîştigarea Cupei şi a campionatului, aţi făcut Germania de rîs tocmai cînd avea mai mare nevoie de un triumf după 6 ani de absenţă din fi­na­lele cupelor europene. Să vă fie ruşine!”.

Kahn: “Bine că s-a terminat!”
Dacă ziarele le-au reproşat jucă­to­rilor că l-au lăsat baltă pe Kahn la ultimul lui meci internaţional, por­ta­rul munchenez n-a arătat pe nimeni cu degetul. “După ce vreme de 20 de ani ai dus o groază de bă­tă­lii, eşti uşurat că, în sfîrşit, s-a ter­minat. Mai bine că am fost eliminaţi aşa decît cu un gol în minutul 95 sau la penalty-uri. Ar fi fost amă­ră­ciu­nea prea mare”, a mărturisit Kahn, mulţumit şi cu doar două tro­fee cîş­ti­gate, Cupa şi campio­na­tul, în ultimul lui sezon ca profesionist.

17 ani sînt de cînd bavarezii au pierdut la patru goluri diferenţă în Europa: 2-6 cu FC Copenhaga în Cupa UEFA (1991)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.