Liga 1

Scandal! FCU Craiova merge la FIFA: „Ne-au luat jucătorul din cantonament”

Kovacic în duel cu Irobiso de la Dinamo

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 01 iulie 2022

FCU Craiova susține că fundașul central Dominik Kovacic (28 de ani) a fost transferat neregulamentar de maghiarii de la Kisvarda, locul 2 în campionatul precedent din Ungaria. Variantele celor două echipe se bat cap în cap!

Astăzi, la 15:37, Kisvarda a emis următorul comunicat: „Kovacic a sosit în Austria și a semnat cu formația noastră, după ce contractul său cu FCU Craiova a expirat în ultima zi a lunii trecute”.

Stoperul croat a și oferit un interviu pentru site-ul oficial al maghiarilor: „Sunt foarte fericit că am semnat cu noua mea echipă, sunt încântat să cunosc staff-ul și noii colegi. Am auzit doar lucruri bune despre Kisvarda și despre campionatul Ungariei, știu de condițiile din Ungaria, sunt excelente”.

Dominik Kovacic, prezentat oficial de Kisvarda

FCU Craiova merge la FIFA: „Kisvarda, comportament neregulamentar și lipsit de fair-play”

Mai târziu, la 20:20, FCU Craiova a anunțat că a sesizat FIFA, întrucât Kovacic ar mai avea de fapt contract cu FCU Craiova până în 2024.

Fotbal Club Universitatea 1948 a sesizat, în cursul zilei de azi, FIFA despre comportamentul neregulamentar și lipsit de fair-play al clubului maghiar Kisvárda. 

Astfel, la echipa menționată mai sus a fost prezentat jucătorul Dominik Kovačić, acesta aflându-se sub contract cu echipa noastră până la 30 iunie 2024. Fundașul croat a părăsit astăzi cantonamentul echipei fără acordul clubului, încălcând astfel contractul încheiat în iunie 2021

Comunicat oficial FCU Craiova

Kovacic a jucat pentru FCU Craiova în sezonul precedent. De-a lungul carierei, a mai evoluat pentru NK Zagreb (2017), Lugano 2017), Sheriff Tiraspol (2018), Siroki Brijeg (2018-2019), Lokomotiva Zagreb (2020-2021) și Vejle Boldklub (2021).

Ambele echipe se află în cantonament în Austria și urmau să dispute un amical pe 4 iulie.

39 de meciuria bifat Kovacic la FCU Craiova în stagiunea 2021/22 (1 gol și 3 pase decisive)

225a fost indexul InStat al lui Kovacic în sezonul trecut, fiind, conform firmei de monitorizare, cel mai bun fotbalist al oltenilor

500.000 de euroeste cota de piață a lui Kovacic, conform portalului de specialitate Transfermarkt

1,92meste înălțimea lui Kovacic

Cât a investit Adrian Mititelu în FCU Craiova? „Îți vine să arunci fotbalul la gunoi!”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.