Stranieri

Alibec s-a săturat! Denis a răbufnit în interviul pentru GSP din cauza criticilor: „Mi se pare exagerat că li se permite oamenilor de la TV să vorbească în ultimul hal despre un fotbalist”

Denis Alibec // FOTO: Imago

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  sâmbătă, 02 iulie 2022

Denis Alibec a vorbit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre criticile pe care le-a primit de-a lungul anilor.

Acuzat de multe ori din cauza grăutății sale și a modului în care își petrecere viața extrasportivă, Denis Alibec se declară deranjat de modul în care fotbaliștii sunt tratați.

Denis Alibec: „Când aveam 5 kilograme în plus și dădeam goluri toată lumea uita de greutate"

- Ai făcut greșeli, apoi ai primit anumite etichete, crezi că au contat în vreun fel toate lucrurile ce-au apărut despre tine?
 - Normal. Mai ales că lucrurile astea le-au spus niște oameni cu influență în fotbal. Probabil și ei s-au gândit că dacă le spune Mircea Sandu înseamnă că așa e. Tocmai, că n-a prea fost așa. Sigur, am avut și perioade în care n-am arătat bine. Din păcate, au fost și perioade în care eram criticat degeaba.

>

- Și cum resimțeai toată chestia asta? Bănuiesc că intervine și o frustrare... 
- Placa aia cu faptul că sunt gras se folosește doar când nu joc bine. Când dau goluri și totul e OK, se uită. De exemplu, la Astra aveam 5 kilograme mai mult decât în prezent. Totuși, nu îmi zicea nimeni că sunt gras. Dar așa e la noi, când joci prost, se caută tot felul de motive să-ți dea în cap. Sunt jucători care s-au pierdut din acest motiv. 

- Și...
-În România e o modă asta. Mi se pare exagerat că li se permite oamenilor de la TV să vorbească în ultimul hal despre un fotbalist. Dacă au văzut că merge... Toată lumea dădea în noi. Prin străinătate, jucătorii apar prin presă cu imagini dintr-un club doar din vacanțe, în rest sunt lăsați în pace. Înțeleg critica, însă nu pot să înțeleg jignirile.

 - Uite, îți lansez o provocare! Te-ar tenta un post de analist după retragere? 
- N-aș exclude. Dacă aș merge n-aș vorbi niciodată vreun fost coleg de breaslă de rău. OK, spun dacă greșește în meci, însă nu îi dau în cap în continuu. Nu înțeleg cum foști fotbaliști fac asta. Au fost acolo, în iarbă, știu ce înseamnă. Sunt foarte mulți care fac lucrul acesta. 

- Denis, ce crezi că ar trebui să se schimbe pentru a avea un restart în fotbal? 
- Cred că la mentalitate e problema. Mă uitam și la Muntenegru, merg undeva și joacă. Și noi avem calitate, dar mentalitatea e o problemă. Nu mai jucăm nici afară, ni s-a pus o etichetă. Îi avem pe Chiricheș, pe Man, pe Cicâldău, Răzvan Marin. Mai sunt și alții. Însă e nevoie de continuitate. Și de mai multă încredere.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.