Tenis

Suspendată pentru doping, jucătoarea care a dat vina pe friptura din România a câștigat procesul și revine pe teren!

Suspendarea de doping a jucătoarei Cagla Buyukakcay (32 de ani, 299 WTA) a fost anulată. O instanță independentă din Anglia a întors astfel hotărârea luată de WADA (Agenția Mondială Antidoping) în urmă cu 8 luni.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 02 iulie 2022

Suspendarea de doping a jucătoarei Cagla Buyukakcay (32 de ani, 299 WTA) a fost ridicată. O instanță independentă din Anglia a întors hotărârea luată de WADA (Agenția Mondială Antidoping) în urmă cu 8 luni.

  • CONTEXT: Cagla Buyukakcay a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis, după ce a picat un test anti-doping susținut vara trecută, la Cluj, în cadrul turneului Winners Open.
  • Buyukakcay, fost număr 60 în ierarhia WTA în septembrie 2016, a fost depistată pozitiv în timpul unui control de rutină efectuat la Cluj-Napoca, în luna august.
  • Substanța interzisă cu care a fost depistată se numește ractopamină și se află pe lista interzisă a agenților anabolizanți.

Cagla Buyukakcay a scăpat de suspendare și va reveni pe teren

La vremea respectivă, Cagla s-a apărat și a spus că a contractat substanța din carnea consumată în România. Astăzi, sportiva din Turcia a anunțat pe Twitter că a scăpat de suspendare.

Sunt fericită să vă anunț că suspendarea provizorie dictată de ITF a fost ridicată, ca urmare a deciziei luate de Tribunalul Independent. 

Am fost forțată să stau departe de tenis, pasiunea vieții mele, pentru câteva luni. Am încercat să rămân într-o stare bună într-o perioadă extrem de dură pentru un sportiv. 

Mi-am promis că voi face tot ce-mi stă în putință pentru a-mi dovedi nevinovăția, știam că n-am făcut nimic rău, și iată că am reușit”, a scris Cagla pe Twitter.

Cagla Buyukakcay în noiembrie 2021: „Nu poți comanda ractopamină în Turcia sau în străinătate”

Nu am auzit niciodată despre această substanță, dar am căutat date despre ea. Ceea ce vă rog să faceți și voi. E o substanță de uz veterinar folosită în unele țări pentru a crește masa musculară la animale. Pentru că vânzarea acestei substanțe este foarte bine controlată, nu poți cumpăra ractopamină în Turcia sau în străinătate. 

Ar fi imposibil pentru o jucătoare de tenis să facă rost de ea. Singura mea explicație este că am consumat carne contaminată cu această substanță. Am oferit chitanțe celor de la ITF în care le-am arătat că am mâncat de două ori friptură în zilele dinaintea meciului, dar nu am fost înțeleasă

Cagla Buyukakcay

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.