Stranieri

Contra a vrut să rămână la Ittihad, dar n-are nicio șansă » Va fi înlocuit de un fost antrenor al lui Tottenham

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 03 iulie 2022

Cosmin Contra (46 de ani) a încercat să-i convingă pe șefii clubului saudit să-l păstreze, chiar dacă ratase titlul. Unii conducători îl voiau. Președintele galben-negrilor a refuzat însă acest plan și negociază cu portughezul Nuno Espirito Santo (48 de ani), ultima oară la Tottenham.

Un singur sezon a fost Cosmin Contra antrenor la Al-Ittihad. Avea opțiune de a prelungi contractul pentru încă un an, însă clubul din Jeddah nu a activat această clauză după finalul de sezon dezasturos, în care antrenorul român a pierdut titlul, deși avea 11 puncte avans la un moment dat. 

Cum e numit Cosmin Contra la saudiți: „Bomba care ar putea exploda în orice clipă”

După ce a ratat campionatul pe ultimii metri, deși avusese un avantaj enorm față de Al-Hilal, antrenorul în vârstă de 46 de ani a sperat să continue la galben-negri. „Ne vom întoarce mai puternici și vom cuceri titlul pe care îl așteptăm de mult timp”, a comentat el pe Twitter. De 13 ani nu mai fuseseră „tigrii” primii în Arabia Saudită. 

„Bomba care ar putea exploda în orice clipă”, așa cum e prezentat CC de cotidianul local Arriyadiyah din cauza reacțiilor sale vulcanice din timpul meciurilor, știa că are și susținere la Al-Ittihad. 

Unii membri ai conducerii voiau ca el să rămână, pentru stabilitate. Potrivit site-ului Kooora, aceștia au încercat să-l convingă pe președintele. Anmar Al-Haili le-ar fi răspuns: „O vom face numai dacă nu vom găsi un tehnician mai bun decât Contra”. 

Espirito Santo, salariu de cinci ori mai mare decât Cosmin Contra 

Al-Haili l-a găsit. E foarte aproape de a semna cu portughezul Nuno Espirito Santo, 48 de ani, ex-Rio Ave, Valencia, Porto și Wolverhampton, ultima oară la Tottenham, în 2021. Kooora anunță că Al-Ittihad i-a oferit un contract pe două sezoane, cu 5 milioane de euro salariu anual. De cinci ori mai mult decât avea Contra!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.