Opinii

Psihoblitz

Articol de Cristian Tudor Popescu  —  Monday, 04 July 2022

De mult n-am mai văzut un meci psihoblitz, câștigat psihic așa cum a făcut Simona cu Paula Badosa. Spanioloaica, nr. 4 mondial, a început de pe cai mari, dând tare, la linii, sperând s-o încalece pe româncă, să dețină controlul jocului. 

Simona  a răspuns excelent, cu o defensivă compactă, deplasându-se rapid, fără să facă pas înapoi. Cu un passing de rever în cros formidabil, cu care i-a făcut break la 1-1, Simona a intrat în capul Paulei și n-a mai ieșit de acolo. 

Badosa a mai încercat să joace „de sus”, cu aroganță – de fapt, roasă de frică pe dinăuntru – câteva game-uri, suficient ca să piardă setul cu 1-6. 

În setul 2, fără să aibă un plan B, și-a mai domolit loviturile riscante, încercând să țină mai multe mingi în teren și jucând la ce vine de dincolo de fileu. 

Simona Halep

Și de la Simona a venit o reacție care m-a bucurat mult. Nu s-a „așezat” într-un joc de uzură stânga-dreapta, pe care, de altfel, îl stăpânește foarte bine, a devenit ea agresivă, a deschis unghiurile, a schimbat prima direcția în raliu, obligând-o pe Badosa să lovească din alergare, în criză de timp. 

Asta i-a rupt complet psihicul, oricum labil, spanioloaicei – în ultimele game-uri, aproape că s-a plimbat resemnată pe teren, așteptând să piardă.

O plăcere jocul Simonei în această seară – semn de încredere crescută sunt loviturile speciale pe care le-a reușit, între care un demivolé stop de rever, rar și minunat, precum și serviciile foarte bune. 

Dar, nu pot să nu spun ce am spus și după victoriile din tururile precedente: nici Badosa nu a reușit s-o pună cu adevărat la încercare pe Simona Halep. Cred că o va face Amanda Anisimova...

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.