Stranieri

Al-Ittihad a anunțat despărțirea de Cosmin Contra și numele noului antrenor: „Onorat să lucrez la cea mai mare echipă din Arabia Saudită”

Nuno Espirito Santo, prezentat la Al-Ittihad // foto: Twitter @ ittihad

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 05 iulie 2022

Al-Ittihad a anunțat despărțirea de antrenorul român Cosmin Contra (46 de ani), pe care l-a înlocuit cu Nuno Espirito Santo (48), fost „principal” la echipe precum Valencia, FC Porto și Tottenham.

Ratarea titlului a fost fatală pentru colaborarea dintre Cosmin Contra și Al-Ittihad. Clubul saudit a ales să nu-i prelungească contractul antrenorului român, deși acesta dorea să continue pe banca galben-negrilor.

OFICIAL: Al-Ittihad l-a înlocuit pe Cosmin Contra cu Nuno Espirito Santo

Al-Ittihad a anunțat luni seara despărțirea de Cosmin Contra, căruia i-au mulțumit pentru munca sa, iar la mai puțin de o oră distanță au anunțat și angajarea noului antrenor, Nuno Espirito Santo.

„Este o onoare să mă alătur celui mai mare club din Arabia Saudită”, a transmis tehnicianul portughez.

Nuno Espirito Santo a antrenat-o ultima dată pe Tottenham, în perioada iulie-noiembrie 2021. Cel mai lung mandat de antrenor l-a avut la Wolverhampton între iulie 2017 și iulie 2021.

Înainte de Tottenham și Wolverhampton le-a mai pregătit pe FC Porto, Valencia și Rio Ave.

Contra și Al-Ittihad au pierdut titlul în finalul sezonului

Cosmin Contra a ratat titlul cu Al-Ittihad deși avea un avantaj enorm față de Al Hilal la un moment dat, de 11 puncte. Echipa saudită a câștigat 19 dintre cele 29 de meciuri jucate cu Contra pe bancă. Au mai fost 5 egaluri și 5 înfrângeri.

Al-Ittihad a încheiat sezonul cu 65 de puncte, două sub Al-Hilal. Finalul sezonului a fost dezastruos, cu doar o victorie în ultimele 5 etape. Al-Hilal a avut 5.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.