Liga 1

Baza sportivă inaugurată în 2020 de Firea a ajuns un DEZASTRU! Imagini deplorabile din Sectorul 3

+41 Foto
În stânga, Gabriela Firea la inaugurarea din septembrie 2020. În dreapta, cum arată baza azi

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  miercuri, 06 iulie 2022

Neînțelegerile dintre actualul și fostul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, respectiv Gabriela Firea, au dus la punerea lacătului pe baza sportivă „Mase Plastice” din cartierul Pantelimon.

O bază sportivă din București este deja în paragină, la mai puțin de doi ani de la inaugurare. Numele ei: "Mase Plastice" din cartierul Pantelimon, sectorul 3. Aceasta este amplasată în proximitatea Spitalului "Malaxa".

Întreaga zonă fusese în paragină timp de 15 ani, între 2005-2020: un loc părăsit, cu bălăriile cât casa, gunoaie, un adevărat focar de infecție. „Totul e ruginit, scaunele de pe băncile de rezerve sunt rupte, gazonul e sub orice critică", scria GSP în noiembrie 2011.

Gazonul natural a fost însămânțat de echipe specializate. Acum, iarba naturală de gazon a dispărut, în loc au apărut doar buruienile

Deschidere după 15 ani

În 2020, fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea decidea să pună baza pe lista de priorități, dorind modernizarea rapidă a acesteia, justificând că "sunt foarte mulţi copii în Bucureşti care vor să practice sportul". Lucrările și baza au fost încredințate Companiei Municipale Sport pentru Toți București, înființată de primarul general.

În două luni, baza întinsă pe o suprafață de 7.500 mp a prins viață. Au apărut un teren cu gazon natural, un teren cu gazon sintetic, două mese pentru practicarea tenisului de masă, vestiare, parcare, dar și zonă de relaxare pentru participanții la evenimentele sportive.

„De această nouă bijuterie se vor bucura gratuit, în primul rând, toți copiii înscriși în programele CM Sport pentru Toți, secția de fotbal având peste 200 de beneficiari", spunea Firea la inaugurarea alături de mai mulți foști sportivi emblematici printre care Ilie Năstase, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo sau Anghel Iordănescu.

Așa arătau băncile de rezerve la inaugurarea din 2020. Acum, sunt rupte, distruse, prăbușite

Cuvântul de ordine: dezastru!

Baza sportivă a funcționat până la mijlocul anului trecut, atunci când actualul edil, Nicușor Dan, a închis-o după ce a cerut dizolvarea și intrarea în faliment a Companiei Municipale Sport pentru Toți București, înființată de Firea.

Acum locul este părăsit, buruienile au ajuns iar cât casa, sinteticul a fost distrus, o parte dintre porțile de fotbal au fost rupte. Gazonul natural nu mai există, locul firelor de iarbă fiind luat de ciulini, mușețel și păpădii. Iar locul copiilor care veneau zi de zi la terenul de fotbal a fost luat de trei câini comunitari. 

Băncile de rezerve cumpărate acum doi ani sunt rupte, distruse, aruncate într-un colț, lângă vestiarele părăsite.

În 2020, exista inclusiv un teren sintetic de dimensiuni reduse. Acum, a fost distrus, locul fiind acum casă pentru mai mulți câini

Gazeta Sporturilor a încercat să obțină un punct de vedere din partea Primăriei Municipiului București pe marginea subiectului, dar acesta nu a venit până la publicarea materialului. 

Cum a comentat Gabriela Firea situația

În loc să vedem copii făcând sport gratuit în București, vedem baze sportive odată funcționale și îngrijite, pe care acum cresc buruieni. Închiderea bazelor sportive de către Nicușor Dan chiar la începutul mandatului său a însemnat blocarea accesului copiilor care doreau să facă sport gratuit. Pentru Nicușor Dan a fost mai simplu să pună lacătul la poartă și să ignore dorințele bucureștenilor

-Gabriela Firea

190.000 leiau costat lucrările la bază, reamenajată în perioada iulie - septembrie 2020

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.