Liga 1

3 spre 4

Articol de Alexandru Răducanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rapid a evoluat lamentabil aseară, la despărţirea de fani, şi îşi periclitează locul trei.

Giuleştenii anunţau aseară lipsă de respect faţă de “Bă­trî­na Doamnă” pentru a-şi asigura podiumul. S-a început ex­trem de lent şi pixurile au început să noteze abia din minutul 18: cen­trare Despotovici, iar Chiţa a făcut totul simplu pentru golul lui Boya. Faza s-a repetat 4 minute mai tîrziu, însă Despotovici n-a găsit inspiraţia şi execuţia colegului său din atac. Scholes ar fi fost mîndru, probabil, că şi în România are “adepţi”, dacă ar fi văzut super­şu­tul în vinclu al lui Todea, de 1-1. Lîncezeala reinstalată pe teren a fost alungată în finalul reprizei de bara lui Cesinha şi, apoi, de a doua reuşită în poarta lui Mîrne a camerunezului din ofensiva vişinie.

Rapid a debutat sigură pe ea în actul doi. Prea sigură, totuşi. Şi-a dat seama şi Hidişan, care, după ce a ridiculizat trei sferturi din apă­ra­rea gazdă, i-a oferit lui Hora prilejul să se treacă pe lista marcatorilor, 2-2! Herea şi Lazăr s-au luat apoi la în­trecere în concursul “Care ratează mai mult”. Au terminat egal, fie­ca­re din cei doi avînd cîte o ocazie rară.

Ca-n fotbal, arădenii au fost profitorii şi Ibeh i-a dat al treilea gol pe Giuleşti unui Coman fără replică. Pînă să arunce prosopul, Rada l-a trimis şi pe Mugurel Buga în avan­posturi. Antrenorul a re­gretat puţin mai tîrziu decizia, cînd ex-braşo­veanul s-a intimidat la vederea lui Mîrne şi nu a fost în stare să lovească mingea din doi metri.

Întreabă de blaturi!
La partida de aseară au asistat din tribuna oficială şi mai mulţi ziarişti elveţieni, veniţi în Bucureşti pentru a realiza o serie de reportaje despre suporterii români. Jurnaliştii din Ţara Cantoanelor au cerut detalii despre meciurile din Liga I, întrebînd insistent dacă e adevărat că Steaua a revenit puternic în lupta pentru titlu în retur în urma unor meciuri strategice! Elveţienii vor merge mîine seară şi la derby-ul Dinamo - Steaua.

A treia “dublă”
Cu cele două goluri marcate în poar­ta arădenilor, Pierre Boya a ajuns la cota 7 în clasamentul golgeterilor, toate reuşitele camerunezului fiind izbutite în retur! În toamnă, Boya înscrisese numai de două ori, în aceeaşi partidă, cu FCM Bacău II (3-0), în Cupa Timişoreana. În partea secundă a campionatului, atacantul african a făcut “dubla” şi în confruntarea cu Ceahlăul (5-1).

MAFTEI S-A ÎNJURAT CU FANII!
În ultima jumătate de oră, suporterii i-au luat la ţintă pe elevii lui Rada, în special pe Maftei şi pe Buga: “Sîntem mereu alături de voi, voi vă bateţi joc de noi!”. Pe final, Maftei n-a mai rezistat şi s-a înjurat cu cei din tribună!

“VREM ANTRENOR ŞI ÎNTĂRIRI”
Dani Coman s-a declarat dezamăgit: “Din pă cate, n-a mai existat motivaţie. Ne-am dorit foarte mult calificarea în Liga Campionilor, însă a mai trecut un an degeaba peste noi. Dacă în alte rînduri nu eram lăsaţi, acum n-am putut noi! Sper ca în vară să se aducă jucătorii de care avem nevoie! Iar problema antrenorului trebuie lămurită cît mai repede”. La rîndul său, Marian Rada a spus: “Mai mulţi fotbalişti m-au dezamăgit. La finalul campionatului vor fi schimbări majore la nivelul lotului”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.