Tenis

Patrick Mouratoglou, despre prestația Simonei Halep la Wimbledon: „Cu cât o cunoști mai mult, cu atât o iubești mai mult! De asta joacă atât de bine”

Patrick Mouratoglou Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 07 iulie 2022

Patrick Mouratoglou (52 de ani), antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre prestațiile româncei la Wimbledon, înaintea semifinalei cu Elena Rybakina.

  • Meciul va începe după ora 17:00, când se va termina prima semifinală programată pe Terenul Central: Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA) - Tatjana Maria (34 de ani, locul 103 WTA).
  • Simona Halep - Elena Rybakina e LIVE pe GSP.ro și în direct la TV pe Eurosport 2.

Simona Halep pare că a început să consolideze relația cu Patrick Mouratoglou. Aflată la a doua participare la un turneu de Grand Slam cu francezul antrenor, Simona practică un joc superb la Wimbledon. 

Aceasta s-a calificat în semifinale fără să piardă niciun set până acum și e mare favorită la câștigarea trofeului. Mouratoglou a precizat motivul jocului excelent prestat de Simona.

Mouratoglou: „Simona e o jucătoare fericită, de-asta joaca atât de bine”

„Ne înțelegem foarte bine. Să fim pe teren, să ne trezim dimineața să lucrăm e o plăcere pentru amândoi. După cum spune Mike Tyson, niciun boxer nu e mai periculos decât unul fericit. Aici avem o jucătoare de tenis fericită. Acesta este, într-un fel, motivul pentru care joacă atât de bine. 

Este o jucătoare fabuloasă, este o oportunitate pentru mine să lucrez cu ea. Are o personalitate incredibilă, merită să o descoperi. Cu cât o cunoști mai mult, cu atât o iubești mai mult” a declarat Mouratoglou potrivit tennismajors.

Simona Halep, la un meci de finala Wimbledon 2022: „Să rămân calmă”

Până înaintea semifinalei, Rybakina a servit 44 de ași. Ce ajustare va face Halep? „Ei bine, să ating întâi serviciul ei, apoi să-l pun în teren. Am mai jucat contra ei, dar acum e un meci nou, o provocare nouă, voi da totul pentru a-mi lua șansa”, a punctat campioana din 2019.

La rândul ei, kazaha născută în Rusia a accentuat că împotriva Simonei, în fața căreia a cedat două meciuri foarte strânse, cheia este reprezentată de serviciu și de jocul agresiv. „Ea este o mare campioană. Se deplasează foarte bine, citește jocul. Încerc să dau ce am mai bun, să mă concentrez pe lucrurile pe care le pot controla: serviciul, loviturile, emoțiile. Indiferent ce se întâmplă, să rămân calmă, să joc punct cu punct”.

Ce adversare a eliminat Simona Halep la Wimbledon în această ediție

  • Turul 1 - Karolina Muchova (Cehia, 81 WTA) 6-3, 6-2
  • Turul 2 - Kirsten Flipkens (Belgia, 190 WTA) 7-5, 6-4
  • Turul 3 - Magdalena Frech (Polonia, 92 WTA) 6-4, 6-1
  • Optimi de finală - Paula Badosa (Spania, 4 WTA) 6-1, 6-2
  • Sferturi de finală - Amanda Anisimova (SUA, 25 WTA) 6-2, 6-4

Cifrele Simonei Halep

  • 5 ore și 35 de minute a petrecut pe teren la Wimbledon în această ediție
  • 47-16 este bilanțul de victorii și înfrângeri pe iarbă în carieră
  • 12 meciuri a jucat Simona Halep în acest sezon pe iarbă, ea câștigând 11 partide și pierzând doar una
  • 31 de victorii a strâns Simona Halep în acest sezon, pierzând opt meciuri
  • 29-8 este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Simona Halep la Wimbledon, ea fiind la a zecea participare pe tabloul principal
  • 1 turneu a câștigat Simona în acest sezon, Summer Set 1 de la Melbourne, ea ajungând la un total de 23 de trofee în carieră
  • 8 semifinale de Mare Șlem a disputat Simona Halep în carieră până la Wimbledon 2022, ea câștigând cinci și pierzând trei

Citește alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.