Liga 1

Primul jucător care a vorbit despre decizia lui Novak: „Ajută promovarea românilor. Câți străini au reușit?”

Claudiu Keșeru

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 07 iulie 2022

Claudiu Keșeru (35 de ani), atacantul celor de la UTA, a vorbit despre decizia ministrului Sportului Eduard Novak de a impune obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români în toate competițiile naționale intercluburi.

Decizia luată de Novak va intra în vigoare începând cu sezonul 2022-2023, iar vizate sunt toate sporturile de echipă, inclusiv fotbalul.

Keșeru, de acord cu decizia lui Novak

GSP.RO a analizat toate meciurile din sezonul trecut, iar dacă regula impusă acum de Novak s-ar fi aplicat, doar două echipe ar fi avut probleme! Prima e UTA Arad care a avut un procentaj de străini de 64,4% pe meci. Iar cea de-a doua formație, FCU Craiova cu un procentaj de 63%.

Keșeru, atacantul celor de la UTA, este primul jucător care vorbește despre decizia lui Novak și declară că este de acord. „Ajută promovarea jucătorilor români, în detrimentul unor străini care vin și despre care nu ești sigur că se adaptează și care câștigă mulți bani. Procentul de jucători străini care au reușit cred că e destul de mic”, a spus Keșeru la Digi Sport.

Opinii CONTRA deciziei ministrului Novak

Opinii PRO deciziei lui Novak

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.