În finala 1.500m liber masculin, Vlad Stancu (16 ani) a câștigat aurul european la Campionatele Europene de juniori, desfășurate în Complexul de Natație din Otopeni. Povestea lui Vlad a fost publicată de Gazeta în luna aprilie, ca parte a proiectului „Cât costă să faci sport în România?”.
Vlad a terminat cursa de azi în 15:05.47, rezultat extraordinar la capătul unei curse realmente uluitoare! În ultimii 150 de metri, Stancu nu a avut pur și simplu adversar.
Vlad Stancu, încă o senzație a sportului românesc
GSP a publicat în aprilie povestea lui Vlad Stancu. El este una dintre marile speranțe ale natației românești. Puștiul legitimat la CSA Steaua a câștigat în martie nu mai puțin de zece medalii de aur, la Naționalele de la Bacău, împărțite în mod egal: 5 la seniori și 5 la tineret! De la 14 ani, Vlad a început să doboare recorduri naționale.
De la câteva sute de lei cheltuiți în primii ani de inițiere, părinții au ajuns astăzi să investească în jur de 1.000 de euro pe lună în visul lui Vlad de a deveni un mare campion.
Citește mai jos materialul complet pe acest subiect:
1. Cât costă la început să faci înot: câteva sute de lei lunar
Înotul este sportul la care părinții apelează cel mai frecvent atunci când se gândesc să le asigure copiilor încă de la vârste foarte fragede o activitate care să fie în același timp plăcută, utilă și cu multe beneficii pentru sănătate.
La început, înotul este un sport care necesită o investiție suportabilă din partea părinților. Un abonament lunar mediu costă 350-500 de lei, la care se mai adaugă în jur de 300 de lei echipamentul strict necesar. „Taxa de inițiere poate începe de la 60 de lei o ședință, dar mai convenabil e un abonament pentru 8 ședințe pe lună la 350 lei sau 12 ședinte pe lună la 450 lei, făcute în grup. Taxele se dublează însă pentru cei care vor antrenor personal”, spune părintele unui copil care ia cursuri de inițiere la un club privat din București.
Citește mai jos materialul complet pe acest subiect:
{{text}}