Liga 1

Adrian Mititelu, ironii la adresa lui Dinamo: „Falimentul le-ar spăla din păcatele trecutului, ar reveni mai curați din ligile inferioare”

Adrian Mititelu

Articol de Viorel Tudorache  —  Friday, 08 July 2022

Adrian Mititelu (54 de ani), patronul celor de la FCU Craiova, a vorbit despre situația celor de la Dinamo, după ce echipa a retrogradat.

Deși o consideră o pierdere pentru fotbalul românesc, Mititelu îi îndeamnă pe dinamoviști să declare falimentul pentru a putea reveni apoi „mai curați și respectați”. 

VIDEO Adrian Mititelu, despre situația lui Dinamo: „Falimentul e o operație pe care trebuie să o facă”

>

„Îmi pare rău pentru Dinamo, sper să se reorganizeze și să revină cât mai repede. Chiar dacă am mai dat niște declarații la adresa lor, spun că e o mare pierdere pentru fotbalul românesc. Cred însă că falimentul este o operație pe care trebuie să o facă. 

Ar spăla și păcatele trecutului, pentru că Dinamo a fost înființată de regimul comunist bolșevic direct în Liga 1. Să o ia din ligile inferioare și vor reveni mai curați, mai puternici și mai respectați”, a declarat Adrian Mititelu. 

Adrian Mititelu nu-l iartă pe ministrul Novak: „Un amatorism cras”

Patronul oltenilor a comentat și ordinul impus de ministrul Eduard Novak, acela în care impune obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români în toate competițiile naționale intercluburi.

N-are nicio șansă. Domnul ministru e într-o mare eroare. Ar trebui să citească tratatul de la Lisabona și își va da seama că e imposbil să se aplice o astfel de reglementare. Pe de altă parte, nu poți modifica Legea sportului cu un ordin de ministru.

Mai mult, nu poți veni în toiul unei competiții cu o regulă nouă. Sunt niște chestiuni care arată un amatorism cras. A fost total neinspirat domnul ministru”, a mai spus Mititelu. 

FCU Craiova este una dintre echipele din Liga 1 care are de suferit după această decizie. GSP.RO a analizat toate meciurile din sezonul trecut, iar dacă regula impusă acum de Novak s-ar fi aplicat, doar două echipe ar fi avut probleme! 

Prima e UTA Arad care a avut un procentaj de străini de 64,4% pe meci. Iar cea de-a doua formație, FCU Craiova cu un procentaj de 63%.

Formația care n-ar avea niciun fel de probleme, lider detașat la numărul mic de jucători străini folosiți: FCSB, cu un procentaj de 13,6%

Citește alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.