Liga 1

Federico Piovaccari: „A fost cea mai bună alegere să vin la Steaua!”

Federico Piovaccari, primul de la stânga la dreapta pe rândul de sus // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 09 July 2022

Federico Piovaccari (37 de ani), fost atacant la FCSB între 2013 și 2014, nu închide ușa unei eventuale reveniri la echipa roș-albastră.

În sezonul 2013/2014, Federico Piovaccari, atacant împrumutat de FCSB de la Sampdoria, a înscris 16 goluri în 43 de meciuri, contribuind din plin la câștigarea a două trofee de către roș-albaștri, campionatul și supercupa României, precum și la calificarea în grupele Champions League, cu goluri în „dubla” din play-off cu Legia Varșovia.

De atunci, italianul a schimbat mai multe echipe, iar din februarie 2022 evoluează la ACR Messina, în Serie C.

La aproape 38 de ani (îi va împlini pe 1 septembrie), Piovaccari transmite că nu închide ușa unei posibile reveniri la FCSB, echipă fără succes pe plan intern din 2015.

Federico Piovaccari: „Să vin la Steaua a fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o”

„Nu cred că Piovaccari este o prioritate pentru Steaua, dar nu se știe niciodată”, a spus Federico pentru as.ro. El și-a amintit cum a arătat anul petrecut la București:

„Cred că a fost cel mai bun moment al carierei mele! Steaua București era un nume important în fotbal, dar, sincer, nu văzusem niciodată meciuri din România! Nu l-am cunoscut pe Gigi Becali, pentru că el era în închisoare, atunci. Nu l-am întâlnit niciodată.

Să vin la Steaua a fost cea mai bună alegere pe care am făcut-o! Am jucat în Italia, în Serie B, iar după trei luni jucam în Champions League cu Chelsea, Basel, Schalke. Am câștigat campionatul, cred că a fost cea mai bună perioadă din cariera mea!

Câteodată făceam grătar la Ghencea. Îmi amintesc că eram un grup mare, o familie. Reghecampf a creat un grup puternic, o familie. Bucureștiul este foarte frumos. Nu mă așteptam la asta. Nu mă gândeam că este așa de mare. Restaurante frumoase, cluburi frumoase. E wow. Un oraș foarte frumos”.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.