Stranieri

Bogdan Racovițan, gol în Supercupa Poloniei! Rakow a cucerit trofeul în fața campioanei Lech Poznan

FOTO: Facebook @RakowCzestochowa

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 iulie 2022

Fundașul central Bogdan Racovițan (22 de ani) a marcat un gol pentru Rakow în victoria 2-0 contra lui Lech Poznan, din Supercupa Poloniei. 

Bogdan Racovițan a lipsit în finalul stagiunii trecute din cauza unei accidentări. Fundașul transferat de la FC Botoșani s-a recuperat complet, a fost om de bază în meciurile de pregătire, iar antrenorul Marek Papszun a mizat pe el din primul minut în Supercupa Poloniei. 

Bogdan Racovițan, gol în Supercupa Poloniei

Racovițan a evoluat fundaș central într-o linie de trei și nu a dezamăgit. A avut o prestație sigură din punct de vedere defensiv, reușind și să marcheze. A fost golul de 1-0, semnat în minutul 43 cu un șut puternic de la marginea careului de 6 metri. Cealaltă reușită i-a aparținut polonezului Mateusz Wdowiak, în minutul 51. 

Racovițan a fost integralist la Rakow, în timp ce Deian Sorescu (24 de ani) a fost rezervă neutilizată. 

Pentru câștigătoarea Cupei Poloniei din sezonul trecut urmează debutul în preliminariile Conference League. Primul adversar este Astana, din Kazahstan. 

Bogdan Racovițan a ajuns la Rakow în ianuarie 2022, însă a apucat să joace numai 3 meciuri sezonul trecut din cauza unei accidentări. Născut la Dijon, unde a evoluat la juniorii echipei locale, fundașul a petrecut numai un an în România, la Botoșani, înainte să plece în Polonia. A bifat 3 meciuri și un gol pentru naționala U21 a României.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.