Campionate

Cremo romena » Totul despre Cremonese, echipa din Serie A cu 3 români

Vlad Chiricheș a lăsat-o pe Sassuolo pentru Cremonese. Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Sunday, 10 July 2022

Vlad Chiricheș (32 de ani), Ionuț Radu (25) și Dennis Politic (22) vor încerca să mențină în elită nou-promovata Cremonese, cu un buget de 30 de milioane de euro, care a pierdut 4 piese de bază din sezonul trecut.

În sezonul viitor din Serie A vom avea trei români la aceeași echipă. Cremonese a devenit Cremo romena, după ce săptămâna trecută s-au oficializat mutările lui Ionuț Radu și Vlad Chiricheș, primul împrumutat de Inter, iar celălalt transferat definitiv de la Sassuolo. 

Aceștia i se alătură lui Dennis Politic, 22 de ani, aripa dreaptă aflată deja în lotul grigiorosso din ianuarie, însă folosit doar 14 minute în 2022. Dacă portarul a venit ca să scape de statutul de eternă rezervă, căpitanul naționalei aduce experiența celor șapte sezoane de Serie A.

Radu și Chiricheș, titulari

„La Cremona va găsi încredere și spațiu, având în vedere că va fi titular. Radu va avea ocazia să-și demonstreze din plin valoarea Credem mult în calitățile lui și că poate ajunge în viitor portarul Interului, nu am niciun dubiu”, a declarat agentul său, Oscar Damiani. Carnesecchi s-a întors la Atalanta, astfel că Ionuț nu va avea concurență. 

Și Chiricheș are locul asigurat, Cremonese împrumutând de la Genoa încă un stoper, mexicanul Johan Vásquez, pentru a completa defensiva în trei pe care o va folosi noul antrenor Massimiliano Alvini.

Achiziții de 1,35 milioane de euro

Acesta a venit de la Perugia și l-a înlocuit pe Fabio Pecchia, ce promovase echipa, dar a plecat neașteptat la Parma. La finele stagiunii trecute, grigiorosii au pierdut patru piese de bază, împrumutate, Carnesecchi, Okoli, Gaetano și Fagioli, coloana vertebrală a echipei, și Alvini trebuie să reconstruiască pe sistemul favorit 3-4-1-2. 

Nu a pierdut însă pe niciunul dintre golgheteri, Bonaiuto, Ciofani și Zanimacchia, toți cu câte 8 reușite în campionatul trecut încheiat pe locul 2. Și a transferat trei mijlocași centrali, între care Milanese (Roma) a costat 750.000 de euro. Per total nu a cheltuit decât 1,35 milioane de euro și n-a vândut pe nimeni. Are un buget de 30 de milioane de euro și un fond brut de salarii de 15 milioane.

Are stadion în proprietate

Entuziasmul tifosilor este mare, dat fiind că au așteptat din 1996 revenirea în elita Italiei. Nu e o prezență obișnuită aici, în istoria de 119 ani a clubului doar șapte sezoane jucând în Serie A și cea mai bună clasare a fost un loc 13. Singurul trofeu obținut, Cupa Anglo-Italiană în 1993. 

Proprietarul echipei e Giovanni Arvedi, un om de afaceri în domeniul siderugic, patron al unui post TV și al unei reviste locale. Meciurile de pe teren propriu le dispută pe „Giovanni Zini” (16.000 locuri), al cincilea stadion proprietate privată din Italia.

Sper să pot fi util cu experiența și cu calitățile mele. Vreau să facem o figură frumoasă în campionatul viitor și să rămânem în Serie A. Trebuie să avem multă răutate și dorință de a obține rezultate bune
Vlad Chiricheș, fundaș Cremonese

4 milioane de euroe cota celui mai valoros jucător al lui Cremonese (conform Transfermarkt), Johan Vásquez, împrumutat cu 500.000. Întregul lot e evaluat la 26,4 milioane 11 străini are în lotul actual Cremonese, cei mai mulți fiind români (3) și senegalezi (2). Mai sunt un ghanez, un mexican, un uruguayan, un francez, un ivorian și un polonez

Victor Becali despre Chiricheș: „Căpitanul naționalei merge la Cremonese. Asta spune tot”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.