Liga 1

Verdictul lui Hagi, după controversatul ordin dat de Novak: „Totuși, suntem în Comunitatea Europeană de vreo 15 ani”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 10 July 2022

Gică Hagi a comentat ordinul controversat dat de Eduard Novak, ministrul Sportului, care prevede obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români la toate competițiile intercluburi.

 „Regele” consideră că ordinul, publicat deja în Monitorul Oficial, încalcă legile din Unirea Europeană privind libera circulație.

Verdictul lui Gică Hagi, după ordinul dat de Ministerul Sportului

„Noi suntem în Europa și e vorba de libera circulație. Mie îmi place să am 3-4 străini, iar restul să fie români. Altcineva aduce mai mulți străini și mai puțini români. Important e să câștigi. Atât timp cât noi am aderat în Unirea Europeană, trebuie să acceptăm ce e în Europa și trebuie să ne adaptăm.

Eu nu lucrez în administrativ ca să spun dacă e legal. Dar nu cred că poți să îngrădești libera circulație și libertatea unui om. Totuși, noi suntem în Comunitatea Europeană de vreo 15 ani”, a spus Hagi în emisiunea „Fotbal Club” de la DigiSport.

Eduard Novak: „Decizia este sută la sută legală!”

În cadrul emisiunii „Prim-plan”, de la TVR Info, Eduard Novak a purtat un dialog cu Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor. 

„Decizia este sută la sută legală, vă spun eu”, a zis Novak, întrebat dacă nu se teme că ordinul său va fi considerat discriminatoriu de CNCD sau de Instanțe. În discuția purtată in studioul TVR, ministrul a clarificat și faptul că procentul se referă la jucătorii care trebuie folosiți într-un meci, nu doar la cei din cadrul lotului. 

„La fotbal va fi nevoie de 5 români. Nu e așa mult dintr-un lot de 25 de jucatori. Am vorbit cu președintele Burleanu și fotbalul stă bine. Probleme vor fi la handbal, la baschet etc. Acolo sunt cazuri in care 90% dintre sportivi renunță când împlinesc 18 ani, pentru că n-au unde sa joace, echipele preferă străinii”, a încheiat Ministrul Sportului.

VIDEO DEZBATEREA ZILEI » Ar trebui obligate echipele să folosească un anumit numar de români?

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.